Zseni vagy, ha kinyomozod a bezúzott kirakat rejtélyét

2024. február 14.
Nagyon oda kell tenni magad, ha ki akarod nyomozni, hogy ki törte be a kirakat üvegét ebben a fejtörőben.
Kirakat nyomozós fejtörő borító
  • Ebben a nyomozós fejtörőben azt keressük, ki törte be a kirakatot.
  • A nyomozós fejtörők nagyon megdolgoztatják az agyunkat.
  • Egy ilyen fejtörő helyes megoldásához erős koncentrációra van szükség.

A nyomozós fejtörők olyan kihívások, amelyekben általában egy bűntény vagy rejtély köré épül egy történet, a megfejtőknek pedig rá kell jönniük arra, hogy, kik vagy mi állnak a háttérben, illetve ki követte el a bűncselekményt. Ezek a fejtörők kiválóan alkalmasak arra, hogy fejlesszék az emberek logikai gondolkodását, kreativitását és problémamegoldó képességeit.

Logikai fejtörők

Az egyedül megoldandó fejtörők egyik fajtája a logikai fejtörő. Az ilyen feladványoknál a képen elrejtett egy-egy részlet segíthet a játékosnak abban, hogy megpróbálja megadni a kérdésre a választ. Ilyenkor nincs semmiféle segítség a csapattársaktól, a fejtörőben szerepelnie kell minden olyan információnak, ami segít megoldani a fejtörőt

Mire jók ezek a fejtörők?

Az ilyen típusú fejtörők kiválóan fejleszthetik a résztvevők megfigyelőképességét, problémamegoldó képességét és kreativitását. Emellett segítenek a résztvevőknek abban is, hogy megtanulják látni és értelmezni a körülöttük lévő világot a logikus és strukturált gondolkodás révén.

Nézzük is a mai feladványt!

A mai fejtörőben egy olyan jelenetet hozunk, amelyben az látszik, hogy két férfi egymással veszekszik. Egy betört kirakat előtt állva a szakállas, zöld pólós ember azt mondja: „Nézd, mit műveltél!”, mire a kék kocsi mellett álló szőke férfi azt válaszolja: „Te tetted ezt, te hazug!”

A kérdés: melyik férfi törte be valójában a kirakatot?

Kirakat nyomozós fejtörő

Kirakat nyomozós fejtörő

 

 

Megoldás: a kék autós férfi. A kocsija kerekének mintázata visszakövethető a helyszínig.

Kirakat nyomozós fejtörő megoldás

Kirakat nyomozós fejtörő megoldás

Forrás: brightside.me