Az átlagnál magasabb az IQ-d, ha észreveszed a rejtett arcot

2024. március 07.
Ennél a trükkös fejtörőnél az a feladatunk, hogy megtaláljuk a vintage illusztráción elrejtett arcot – ehhez azonban átlagon felüli IQ-ra lesz szükségünk.
  • Ennél a trükkös fejtörőnél leginkább a figyelmünket kell majd bevetnünk, ugyanis egy alaposan elrejtett arcot kell megtalálnunk a képen.
  • A netet lázban tartó feladvány intelligencia tesztnek sem utolsó, a fejtörő megoldásához ugyanis kivételesen jó észjárásra lesz szükség.
  • Ha nehezítenéd a kihívást, indítsd az órádat, és próbáld meg 10 másodperc alatt megoldani a rejtvényt!

Nem véletlenül használnak olyan sok vizuális feladatot az intelligencia tesztekben, hiszen ezek a feladványok nagyon jól lemérik kognitív képességeinket. Bár a netes fejtörők nem számítanak hivatalos IQ-tesztnek, az ilyen játékos feladatokkal is tesztelhetjük magunkat, ráadásul szuperül felfrissíthetjük elménket egy fárasztó munkanap közepén. A legtöbb online fejtörő a figyelmünket teszi próbára, ilyenkor többnyire az a feladatunk, hogy megtaláljunk valamilyen aprócska, elrejtett részletet. Ezek a fejtörők azért is nagyon nehezek, mert a modern korban bizonyos szempontból „lustább” lett a figyelmünk: már nem kell olyan éberen monitoroznunk a környezetünket a veszélyforrások után kutatva, de a digitális világ is hozzájárult, hogy „szétszórtabb”, könnyebben elkalandozó legyen a figyelmünk.

Az alábbi fejtörővel tehát nemcsak próbára tehetjük magunkat, de kicsit meg is dolgoztathatjuk és így hosszú távon akár javíthatjuk is figyelmi funkcióinkat, ami a mindennapi életben is hasznos lehet majd!

Fejtörő: megtalálod az elrejtett arcot?

Ennél a fejtörőnél tehát az lesz a feladatunk, hogy megtaláljuk a gondosan elrejtett arcot a vintage illusztráción. A képen egyértelműen látszik egy alak, aki látszólag egy hotelbe tart, és könnyen úgy tűnhet, mintha rajta kívül csupán épületek lennének rajzon – pedig valóban ott van valahol a titokzatos arckép. Próbálj meg tudatosan koncentrálni és valamilyen módon vezetni a figyelmedet, így találhatod meg a leghatékonyabban a titkos részletet. Ha szeretnéd emelni  a tétet, készítsd elő a stopperórádat, ugyanis csupán az emberek 3 százaléka képes alig 10 másodpercen belül megfejteni e fejtörőt. Te köztük vagy vajon? Mutatjuk is a képet, kezdődhet a kihívás!

Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd, mi volt a helyes megfejtés, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megoldás: itt bujkált a rejtett arc

Mivel erősen texturált, vintage illusztrációról van szó, különösen nehéz lehet a tekintetünkkel „olvasni” ezt a fejtörőt. Ha ügyesek voltunk, akkor viszont minden bizonnyal sikerült megtalálnunk az arcot, ami a kép felső részében, a borostyánok között bujkált. Te megtaláltad?

Ha tetszett ez a feladvány, nézd meg ezt a nyomozós fejtörőt is, ahol azt kell kitalálnod, vajon melyik nő élhet szegénységben.

Forrás: JagranJosh