Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, ki a bűnöző

2024. február 24.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki a bűnöző?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a három tudós közül, ki lehet az imposztor.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a három tudósnak tűnő ember közül ki az, aki nem is tudós, hanem egy bűnöző.

Nyomozós fejtörő bűnöző

Nyomozós fejtörő bűnöző

Hogyan deríthetjük ki, ki a bűnöző?

Három tudósnak öltözött embert látunk. Mindannyian úgy néznek ki, mintha valóban a tudomány lenne a szakterületük. Az egyik azonban egy imposztor, és csak tudósnak adja ki magát. Vajon melyikük lehet az imposztor, aki valójában egy bűnöző? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, ki lehet a bűnöző. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik tudós az imposztor. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három tudós ruházatát érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikőjük a a bűnöző. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a jobb oldali férfi a bűnöző. Egy lopott személyi kártya van kitűzve a köpenyére.

Nyomozós fejtörő bűnöző

Sikerült?

Forrás: Brightside