Igazi detektív vagy, ha kitalálod, ki lehet a jacht tulajdonosa

2024. február 29.
Ennél az agyafúrt fejtörőnél azt kell megállapítanunk, hogy ki lehet a háttérben álló jacht tulajdonosa: de vigyázat, csak az igazi nyomozóknak sikerülhet.
  • Ennél a trükkös fejtörőnél minden nyomozói képességedet be kell vetned, hogy megtaláld a megoldást.
  • Három karaktert látunk a képen, akik közül az egyik a háttérben álló jacht tulajdonosa – de vajon ki lehet az?
  • Figyeld meg a részleteket és próbáld felgöngyölíteni a történetet, de vigyázz, kivételes intelligenciára lesz szükséged hozzá!

Az online fejtörők egyik legnépszerűbb ágazata az úgynevezett nyomozós fejtörők műfaja: itt tényleg valódi detektívként kell dolgoznunk, hogy felgöngyölítsük a kép mögött húzódó történetet. Ennek kulcsa a részletek alapos megfigyelése, itt azonban nem „mechanikusan” kell dolgoznunk, mint például a hibakeresős fejtörők esetében, hanem folyamatosan meg kell próbálnunk kontextusba helyezni a látottakat, szép lassan összefüggésbe hozni a részleteket. Érdemes észben tartani: a valódi nyomozók tudják, hogy egy ügy megoldása néha a legapróbb, leginkább jelentéktelennek tűnő részletekben rejlik – ez a fejtörőknél sincsen másképpen.

Figyeld meg tehát alaposan a képet és próbáld megfejteni a fejtörő titkát! Az ilyen feladványok gyakorlása egyébként nagyon jót tesz a kognitív képességeinknek, ráadásul minél többet oldunk meg belőlük, annál ügyesebbé válunk majd bennük. És még az sem kizárt, hogy a fejtörők megfejtése során megszerzett képességeink a hétköznapi életben is jobb detektívvé tesznek minket!

Ki lehet a yacht tulajdonosa?

Három karaktert látunk a képen: két férfit és egy nőt. De vajon melyikük lehet a kikötőben álló jacht szerencsés tulaja? Ahhoz, hogy megfejtsd a cseles fejtörőt, érdemes nem csak a karaktereket, de a hátteret is jó alaposan megfigyelned. Fontosak lehetnek a színek, a tárgyak és az interakciók is, és bár nincs olyan őrülten sok részlet a képen, épp ezért ne felejtsük el, hogy mindennek lehet jelentősége!

Mutatjuk is az agyafúrt fejtörőt, kezdődhet a nyomozás!

Sikerült megtalálnod a megoldást? Ha szeretnéd ellenőrizni a válaszodat, vagy csak megnéznéd a helyes megfejtést, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

A fejtörő megfejtése: ő a szerencsés tulaj

Bár kézenfekvőnek tűnhet a jacht tetejére tűzött zászlókból kiindulni, valójában nem ezek segítenek megfejteni ezt a rafinált fejtörőt. A megoldáshoz a hajó belsejében kell keresgélnünk, és ha szemfülesek vagyunk, észre is vehetjük a felakasztott kék zakót, ami egyértelműen a kék nadrágos, mokaszines férfi szettjéhez tartozik. Ebből rögtön egyértelművé válik, hogy a bal szélen álló fehér felsős férfi a yacht tulajdonosa!

Ha tetszett ez a feladvány és szeretnéd kipróbálni magad más hasonló kihívásokban is, nézd meg ezt a fejtörőt, ahol egy ravaszul elrejtett tárgyat kell megtalálnunk a képen.

Forrás: BrightSide