Eszesebb vagy, mint az átlag, ha meg tudod mondani, hány ember van a képen

2024. február 26.
Egy újabb agyafúrt fejtörő bukkant fel a neten, ahol az a kérdés, hány ember látható a képen? A feladat, amilyen könnyűnek látszik, olyan nehéz. Nem csoda, hogy a legtöbb próbálkozó elbukik.
  • Nézzük meg alaposan a képet, és próbáljuk megmondani, hány ember látható rajta!
  • Sikerül 10 másodperc alatt összeszámolnunk az összes embert, aki a múzeumban van?
  • A próbálkozók 95 százaléka nem jár sikerrel.

fejtörők sokat segíthetnek, hogy felpörgessék a gondolkodásunkat és felébresszék a kreativitásunkat. Próbáljuk megfejteni azt a feladványt, ahol az a kérdés, hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen? Bármennyire is gondolkodunk és koncentrálunk, nagy esély van rá, hogy rossz választ adunk.

Mennyi idő alatt találjuk meg a választ?

Nem is olyan könnyű megtalálni a választ arra a kérdésre, hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen? Különösen nem 10 másodperc alatt! Ezen a képes fejtörőn egy kiállítást láthatunk. Különböző emberek, fiatalok és idősek sétálgatnak a műalkotások között. Nem csak festmények, szobrok is láthatók a teremben. Egyszerűnek tűnhet a kérdés,  a válasz azonban bonyolultabb lesz, mint gondolnánk.

Fejtörő: hány ember van a múzeumban

Fejtörő: hány ember van a múzeumban

Vajon hány ember van a képen? Nem meglepő, ha jobban megfigyeljük a fejtörőt, hogy kevesen tudnak csak válaszolni helyesen a feltett kérdésre. 

Mennyi ember van a képen?

Ha igazán közelről megnézzük, össze tudjuk számolni, hány ember látható a galériát ábrázoló képenAnnyit segítünk, hogy nem kell beleszámolnunk a szobrokat, festményeket, mivel ezek nem élő emberek. 

De még így is kevesen találják el a helyes számot. Ha az a tippünk ezek után, hogy 5, még mindig nem találtuk el a megoldást, bár már közelebb járunk. Egy nagyon eldugott helyen ugyanis még egy ember rejtőzik. Szó szerint. Ha még ebből sem jöttünk rá a helyes megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, hol bujkál a hetedik személy a múzeumban. 

Addig is tegyük magunkat próbára más hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki például, ki volt a tolvaj, vagy próbáljunk meg rájönni, mi nem stimmel a reggelihez terített asztalon?

Mutatjuk a fejtörő megoldását

Fejtörő: hány ember van a múzeumban

Sikerült?

Forrás: Brightside