Kivételes észjárásod van, ha megmondod, melyik nő élt szegénységben

2024. március 05.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nő élt szegénységben?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható két nő közül melyikük élt szegénységben.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható két nő közül melyikük élt szegénységben.

Ahhoz, hogy meg tudjuk fejteni ezt a nyomozós fejtörőt tudunk kell a következő információt:

Mindkét nő egyedülálló, ám az egyikük évekig szegénységben élt. Most azonban nyert a lottón és kifizette az adósságait. Ki tudod találni, melyikük az?

Nyomozós fejtörő: ki a szegény a képen?

Nyomozós fejtörő: ki volt a szegény a képen?

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük élt szegénységben?

Két nőt látunk, amint a konyhában a nyitott hűtőszekrény előtt állnak. Mindkettőjük hűtője tele van különféle ételekkel. Látszólag nincs különbség közöttük. De vajon a két nő közül melyik élt szegénységben? Vajon miből lehet megállapítani a két nő anyagi helyzetét?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik nő élhetett  szegénységben. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő élhetett szegénységben. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két nő ruháját, illetve a hűtőszekrény tartalmát érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük élt szegénységben. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi hercegnő. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a szőke nő élt szegénységben, és hogy ezt kompenzálja, most rengeteg pénzt költ drága ruhákra és sokkal több ételt vásárol, mint amire egyedül szüksége lenne.

Nyomozós fejtörő: ki a szegény a képen?

Sikerült?

Forrás: Brightside