Kórházsorozat kvíz: hány pontot érsz el?

2024. március 11.
A klinika? Dr. House? Vagy éppen a Grace klinika a kedvenc kórházas sorozatunk? A legújabb sorozat kvízünkből kiderül, vajon az apró részletekre mennyire emlékszünk a régebbi és újabb kedvenc kórházi sorozatainkból!
Kórházsorozat kvíz
  • Szinte mindenkinek van egy olyan kórházi sorozata, amiért rajong.
  • Egy kórházi sorozat kvízben vajon tudunk válaszolni a kérdésekre?
  • Most kiderül, vajon mindenre emlékszünk-e a kedvenc kórházi sorozatainkkal kapcsolatban!

Kés/alatt, Dr. House, Grace Klinika – mindenkinek van egy kedvence a kórházsorozatok között. De vajon egy kórházsorozat kvízben is tudunk válaszolni a kedvenceinkkel kapcsolatos kérdésekre? Felismerjük a főszereplőket és emlékszünk a velük kapcsolatos alapvető információkra? 

Miért imádjuk a kórházi sorozatokat?

Többen és több helyen próbáltak tudományos mélységben is utánajárni annak, miért nem tudjuk megunni a kórházsorozatokat. Nem újdonság a tévés műfajban az orvosok életét, munkáját bemutató filmsorozat, hiszen már a hatvanas-hetvenes években is roppant népszerűségre tettek szert ezek a tévéműsorok. De mi a titka a kórházsorozatoknak?

  1. Olyan embercsoportot mutatnak be, melyekkel mindenki találkozik élete során, hiszen járunk orvoshoz, kórházba kerülhetünk.
  2. Azt gondoljuk, hogy a kórházi sorozatok epizódjain keresztül megérthetjük és bepillantást nyerhetünk a gyógyítás menetébe, és reménykedhetünk, hogy a mi orvosaink is ugyanilyen zsenialitással fedezik fel és kezelik a betegségeinket.
  3. A kórházi sorozat, amellett, hogy izgalmas és feszültséggel teli akciófilm a különböző különleges orvosi esetekkel és sürgősségi beavatkozásokkal, szappanopera is, ahol a szerelmi szálak és a főszereplő orvosok magánélete legalább olyan hangsúlyos és fontos.

Töltsük ki a kórházi sorozat kvízt!

Valószínűleg mostanra mindenkinek eszébe jutottak kedvenc kórházi sorozatai, így bele is vethetjük magunkat a kvíz kitöltésébe. Tíz olyan kérdésre kell válaszolnunk, melyek kórházi sorozatokkal kapcsolatosak. Minden kérdés után három válaszlehetőség közül kell a kórházsorozat kvízben azt megjelölnünk, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot sikerül elérnünk a kórházsorozat kvízen?

Kórház sorozat kvíz: mennyire emlékszel a kedvenceidre?

Kórház sorozat kvíz

Mindenkinek volt legalább egy kedvenc kórházi sorozata. A Fekete erdő klinikától a Dr. House-ig imádjuk a műfaj minden képviselőjét. De vajon a sorozat kvíz kérdéseire is tudunk helyesen válaszolni?

Fotó: IMDB, Wikimedia