Retró kvíz: hányra emlékszel a kedvenc sorozataink közül?

2024. február 16.
Valószínűleg odatapadtunk a tévé képernyőjére, amikor a kedvenc sorozataink mentek. Akkor még nem lehetett egyben ledarálni az évad összes epizódját! De vajon egyetlen képről felismerjük még ma is a retrókorszak nagy kedvenceit? Hány helyes válaszunk lesz a retró sorozat kvízben?
Retró sorozat kvíz
  • Dallas, Linda, Magnum – melyik sorozat volt a kedvencünk harminc-negyven évvel ezelőtt?
  • A legújabb retró kvízben a nyolcvanas-kilencvenes évek kedvenc sorozatait kell felismernünk egyetlen képről.
  • Hány helyes válaszunk lesz a retró sorozat kvízben?

Péntek esténként mindenki ott ült a tévé előtt és a Dallas-t nézte. De vajon felismerjük még egyetlen képről a retró korszak kedvenc sorozatait a kvízben? Kíváncsiak vagyunk, hány helyes válaszunk lesz a legújabb retró sorozat kvízben!

Megőrültünk ezekért a sorozatokért

Nem csak Magyarországon imádták a nézők a sorozatokat. De vannak olyan tévésorozatok, amiknek elképesztő sikere lett hazánkban. (Annyit elárulunk, hogy a retró sorozat kvízben is szerepel közülük némelyik.)

  1. A ballonkabátos Columbo főhadnagy nyomozós sorozatát annyira szerették Magyarországon, hogy még szobrot is kapott a főhős, akit Peter Falk alakított. Valószínűleg nem véletlen, hogy Budapesten pont a Falk Miksa utca bejáratánál állították fel az emlékművet.
  2. Az első brazil szappanopera főszereplőjét, a rabszolgalány Isaurát annyira szerették volna megmenteni a nézők a gonosz Leonciótól, hogy még gyűjtést is szerveztek a felszabadítására. 
  3. Esmeralda volt a másik dél-amerikai szappanopera, melynél a főszereplő szemműtétjére gyűjtöttek a nézők, hogy ismét lásson.
  4. A Kórház a város szélén volt az első kórházas sorozat, amit Magyarországon vetítettek. Ám népszerűségben még ezt is sikerült leköröznie Brinkmann professzornak a Feketeerdő Klinikán a nyolcvanas években.
  5. A „Ha én ezt a klubban elmesélem!” mondás szállóigévé vált, ám azt ma már kevesen tudják, hogy ez a Nem kell mindig kaviár című német sorozatból származik.

Töltsük ki a retró sorozat kvízt!

Itt az ideje, hogy nosztalgiázzunk egyet a retró sorozat kvízzel. Tíz képet látunk, tíz kérdésre kell válaszolnunk: melyik nyolcvanas-kilencvenes években látott sorozatból származnak a felvételek? Hány helyes válaszunk lesz a retró sorozat kvízen?

Hány retró sorozatot ismersz fel a tízből?

Retró sorozat kvíz

Amikor még nem válogathattunk a tévécsatornán kínált műsorok között, rengeteg olyan sorozat vált kultikussá a retró korszakban, melyekre ma is kitörölhetetlenül emlékszünk. Felismerjük, melyik retró sorozatról van szó, egyetlen kép alapján?

Fotó: Port.hu, IMDB, Unsplash