Csak a zsenik találják meg mind a 4 elrejtett arcot a képen

2024. március 14.
Ennél a trükkös fejtörőnél az lesz a feladatunk, hogy összesen négy arcot találjunk meg az illusztráción – ez viszont csak különleges észjárással sikerülhet.
  • Ennél a trükkös fejtörőnél összesen négy elrejtett arcot kell megtalálnunk a rajzon.
  • Nagyon éles elmére és éber figyelemre lesz szükségünk a feladvány megoldásához – nem csoda, hogy csupán a magas intelligenciával rendelkezők tudják megoldani.
  • Ha szeretnéd nehezíteni a feladatot, indítsd az órát: a zseniknek alig 8 másodperc is elegendő a megoldáshoz.

Az online fejtörők nemcsak jó szórakozást jelentenek, de nagyon hasznosak is lehetnek, hiszen valóságos edzést nyújtanak az agyunknak. A hétköznapok ismert rutinfeladatait megtörve ezek a trükkös fejtörők próbára teszik figyelmünket, logikánkat és más kognitív képességeinket, így hosszú távú gyakorlásukkal nagyon jól frissen tarthatjuk az elménket. A fejtörőknek több „típusa” is létezik – ott vannak például a nyomozós fejtörők, ahol egészen komplex narratívákat kell felfejtenünk az egyes képek között, vagy azok a feladványok, ahol sok azonos kép között kell megtalálnunk a kakukktojást. Végül vannak az úgynevezett keresős fejtörők – mint például az alábbi feladvány is – ahol a képet alaposan végigpásztázva kell megtalálnunk bizonyos rejtett részleteket. A feladatok egyformán hasznosak lehetnek, így csak a mi kedvünkön múlhat, hogy melyikkel próbálkozunk meg.

Találd meg a 4 rejtett arcot a trükkös fejtörőn

Az alábbi rajzon egy női alakot látunk egy szökőkút mellett, látszólag tehát csak egy figura van a képen. A fejtörőn azonban valójában összesen négy arcot rejtettek el – méghozzá úgy, hogy a nő arca nem tartozik közéjük. Ha szeretnéd megtalálni mind a négyet, legyél alapos és irányítsd tudatosan a figyelmedet – akár még valamilyen egyedi stratégiát is kidolgozhatsz. A feladatot tovább nehezítheted, ha időre próbálod megfejteni a fejtörőt: a rendkívüli intelligenciával rendelkezők alig 8 másodperc alatt képesek megoldani a feladványt.

Mutatjuk is a képet, indulhat a keresés!

Találd meg a 4 rejtett arcot a trükkös fejtörőn

Találd meg a 4 rejtett arcot a trükkös fejtörőn

 

Sikerült megtalálnod mind a négy arcot? Ha szeretnéd ellenőrizni a válaszod, vagy csak megnéznéd a jó megfejtést, görgess lejjebb!

.

.

.

 

 

 

 

 

 

 

Megoldás: itt rejtőztek az arcok

Talán hamar rájöttél, hogy az arcokat a szökőkúton, illetve annak közelében érdemes keresgélni – valójában mind a négyet azon a részen rejtették el a fejtörő készítői. A feladat azért sem egyszerű, mert az arcok megtalálásához néha képzeletben el kell forgatnunk a rajzot és azzal is számolnunk kell, hogy profilból értelmezzük őket. Mutatjuk, hol bújkált a négy arc a képen.

Ha tetszett ez a feladvány és szívesen kipróbálnád magad más hasonló kihívásokban is, nézd meg ezt az agyafúrt fejtörőt, ahol azt kell kitalálnunk, mi lehet a hiba a tájképen.

Forrás: JagranJosh