Kivételes az észjárásod, ha megtalálod, hogy vajon mi nem stimmel a képen

2024. március 01.
Nagyon érdekes hibakeresős fejtörővel szórakoztathatjuk magunkat és tehetjük próbára a megfigyelőképességünket. Vajon mennyi idő alatt sikerül megtalálunk, hogy mi a furcsa a képen?

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért.

Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljuk, mi a hiba a lenti képen. A képen egy kisfiút látunk, miközben az édesanyja vélhetően leszidja a szétszórt játékok miatt. Ránézésre minden normálisnak tűnik, hiszen csak egy átlagos gyerekszoba tárul a szemünk elé. Játékok a földön, videojáték az ágyon, azonban mégis egy dolog nagyon nem stimmel ezzel a képpel.

Vajon elég 10 másodperc, hogy megtaláljuk, mi nem stimmel a képpel?

Vajon mi nem stimmel a képpel?

Vajon mi nem stimmel a képpel?

Amikor problémákat oldunk meg, ahogy egy fejtörőnél, rejtvénynél is, az agyunk kreatív és elemző része dolgozik. Ez olyan, mint egy izom, muszáj edzésben tartanunk ahhoz, hogy megfelelően gondolkodhassunk, koncentrálhassunk és legyenek új ötleteink. 

Ezért hasznos például ez a hibakereső fejtörő, ahol arra kell rájönnünk, mi a hiba a képen. A feladat inkább szórakoztató, semmint nehéz. Így nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Ám a 10 másodperc nem feltétlenül elég még a legélesebb szemű próbálkozóknak sem.

Hogyan találjuk meg mi a hiba a képen?

Ahhoz, hogy megtaláljuk, mi a hiba ezen a képen, nézzük meg közelről. Ezután várjunk egy másodpercet, és hagyjuk, hogy magától beugorjon, mi az, ami az agyunk szerint nem helyes úgy, ahogy elsőre látszik. Érdemes minden részletet megvizsgálni, főleg azt, amelyről kezdetben azt gondolhatnánk, hogy teljesen ártalmatlan. 

Lehet, hogy nem tűnik rögtön szembe, ám pár pillanat elég lehet ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hibákat rejtettek el a képen a feladvány készítői. Ha mégsem, akkor néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is. Addig gyakoroljunk hasonló hibakereső feladványokkal. Találjuk meg, mi nem stimmel azzal a képpel, amin egy nő kertészkedik. Vagy próbáljunk meg rájönni, mi nincs a helyén a konyhai jelenetben.

A megfejtéshez jobban meg kell vizsgálnunk a szobában lévő akváriumot. Ekkor ugyanis észrevehetjük, hogy nemcsak halak kerültek az akváriumba, de egy papagáj is. 

A feladvány megoldása

A feladvány megoldása

Forrás: Brightside