Csak a kivételes észjárásúak jönnek rá, ki lopta el a kenyeret

2024. március 09.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki lopta el a kenyeret?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható emberek közül ki lopta el a kenyeret.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon ki az, aki ellopott egy kenyeret?

Nyomozós fejtörő: ki lopta el a kenyeret?

Nyomozós fejtörő: ki lopta el a kenyeret?

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a tolvaj?

Két nőt és két férfit látunk a képen. Mind a négyen egy kávézóban vannak és a saját dolgukkal foglalkoznak. Mind a négyüknek lehetősége lett volna ellopni egy boltból egy kenyeret – de vajon melyikőjük a valódi tettes? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük a bolti tolvaj. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyikőjük a tolvaj. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a négy ember ruházatát érdemes részletesebben szemügyre vennünk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, ki az, aki ellopta a kenyeret. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük a tolvaj. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: bár a fekete hajú nő látszólag terhes, valójában a kenyeret rejtette el a ruhája alatt. 

Nyomozós fejtörő: ki lopta el a kenyeret?

Sikerült?

Forrás: Brightside