Igazi zseni vagy, ha megtalálod mind az 5 különbséget a két kép között

2024. március 18.
A mai fejtörőnkben egy reptéren várakozó nőt láthatunk, azonban két külön verzióban. A feladat viszonylag egyszerűnek tűnik: meg kell találnunk 5 különbséget a két kép között. A feladat egyszerűnek tűnik, azonban könnyen feladhatja a leckét.

A különbségkereső fejtörőkön való gondolkodás nagyon jó arra, hogy agytekervényeinket megmozgassuk és logikai képességeinket próbára tegyük. Ezek a fejtörők arról szólnak, hogy megtaláljuk a különbségeket két ábra között.

Miért jók a hibakeresős feladatok?

képkeresős feladatok olyan kihívások, amelyekben a résztvevőknek egy adott képen vagy vizuális térképen kell megtalálniuk konkrét elemeket, mint például különbségek, tárgyak, emberek vagy jelenségek.

Hogyan hatnak ezek a típusú fejtörők az agyunkra?

Az olyan fejtörők, amelyek lényege a két kép közötti különbségek kiszúrása, nagyon megdolgoztatják a háttérben az agyunkat. Első körben alaposan meg kell vizsgálni a kiindulási pontot, elemezni, hogy milyen szituációt, helyszínt látunk a fejtörőben. Eközben aktivizálódnak az agyunkban olyan emlékek, amelyek kapcsolódnak a látott képhez.

Ezután minden figyelmünket és koncentrációnkat a másik képre irányítva elindul a pásztázás. Ez többek között az agy vizualitáshoz kapcsolódó területeit is aktiválja, valamint az elemzőképességünkre is hat. Közben a szemünk visszaugrál az első képre, hogy ellenőrizze a hasonlóságokat és eltéréseket a fejtörőben

Hogyan fejleszthető a figyelem?

Például a mai feladvánnyal! Ezek a játékok nemcsak szórakoztatók, hanem hatékonyan edzik a szemedet a részletek észlelésében. Tanuld meg tudatosan irányítani a figyelmedet. Próbáld meg kizárni a zavaró tényezőket, és összpontosíts egy adott dologra. Például, ha egy beszélgetésben vagy, próbálj meg teljes figyelmet szentelni a másik személynek.

Íme a mai kihívás!

A következő fejtörőben egy nőt láthatunk, miközben éppen a reptéren ül a bőröndjén. A színes elemekkel díszített képen sok részletet láthatunk, éppen ezért nem is lesz egyszerű a dolgunk. A feladat viszonylag egyszerűnek tűnik: a két kép között öt különbséget rejtettek el a készítők, amiket meg kell találnunk. Te vajon észreveszed a különbségeket? 

Te vajon megtalálod a két kép közötti különbséget?

Te vajon megtalálod a két kép közötti különbséget?

A megoldás

Neked sikerült mindegyiket megtalálni? Mutatjuk a megoldást…

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside