Jól működik az agyad, ha rájössz, ki a vámpír a képen

2024. március 15.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, ki a vámpír a képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, ki a vámpír a képen.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, ki a vámpír a képen.

A képen egy rakás embert látunk egy szobában. Mindannyian ügyködnek valamivel, és első ránézésre teljesen átlagosnak tűnnek. A szobában lévő emberek közül azonban valaki egy vámpír. De vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt?

Jól működik az agyad, ha rájössz, ki a vámpír a képen

Jól működik az agyad, ha rájössz, ki a vámpír a képen

Ki a vámpír a képen?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, ki lehet a vámpír. Mindannyian normális, hétköznapi embereknek tűnnek. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki lehet a vámpír. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki a vámpír a képen?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a férfiakat érdemes jobban szemügyre vennünk. Az férfi arca olyan nyomot szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: a jobb oldali férfi a vámpír, mert nincs tükörképe, és kilátszódik a vámpírfoga is.

nyomozos-fejtoro-vampir

Sikerült?

Forrás: Brightside