Igazi detektív vagy, ha rájössz, melyik gyerek lopott a múzeumból

2024. március 16.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, melyik gyerek lopta el a maszkot a múzeumban?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik gyerek lophatott el egy maszkot a múzeumból.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon ki az, aki ellopott egy maszkot a múzeumból?

Igazi detektív vagy, ha rájössz, melyik gyerek lopott a múzeumból

Igazi detektív vagy, ha rájössz, melyik gyerek lopott a múzeumból

Hogyan deríthetjük ki, melyik gyerek a tolvaj?

Egy iskolás csoportot látunk, amint épp egy múzeumban vannak. Az egyik búra alól azonban eltűnt egy kiállított maszk, és nagy valószínűséggel az egyik gyerek lophatta el. Vajon melyikőjük a tettes? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük lopta el a maszkot a múzeumban. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyikőjük a tolvaj. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a gyerekek ruházatát érdemes részletesebben szemügyre vennünk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyik gyerek lopta el a maszkot a múzeumban. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük a tolvaj. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Igazi detektív vagy, ha rájössz, melyik gyerek lopott a múzeumból

Sikerült?

Forrás: Brightside