Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi a milliomos

2024. március 29.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik férfi a milliomos?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik férfi a milliomos titokban.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon melyik a három férfi közül, ki a titkos milliomos.

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi a milliomos

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi a milliomos

Hogyan deríthetjük ki, melyik férfi a milliomos?

Három férfit látunk, amint egy asztal körül állnak és ülnek. Mindhárman különböző stílusú ruhákat hordanak, és mindhárman máshogy néznek ki. Az egyiküknek titokban nagyon sok pénze van, az egyikőjük egy milliomos. De vajon melyik férfi az?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, a három férfi közül melyikük az igazán gazdag. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi a milliomos. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három férfi ruházatát érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikőjük a milliomos. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a bal oldali férfi a milliomos. Neki nem kell menőznie a gazdagságával. 

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi a milliomos

Sikerült?

Forrás: Brightside