Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik férfi hazudik

2024. március 26.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik férfi hazudik?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik férfi hazudik, azaz ki festette a falra a graffitit.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, melyik férfi hazudik, azaz ki festette a falra a graffitit. 

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik férfi hazudik

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik férfi hazudik

Hogyan deríthetjük ki, melyik férfi hazudik?

Két férfit látunk, ahogy egy graffiti előtt veszekednek. Mindketten azt állítják, hogy nem ők fújták a falra a rajzot – ám az egyikőjük hazudik. Vajon melyik férfi lehet az? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik férfi próbál mindenkit átverni. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi hazudik. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két férfi ruháját érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük hazudik. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi hercegnő. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Megoldás: az egyes számú férfi hazudik, neki össze van festékezve a nadrágja.

Igazi detektívnek kell lenned, hogy megállapítsd, melyik férfi hazudik

Sikerült?

Forrás: Brightside