Jól használod az agyad, ha rájössz, melyik férfi nem agglegény

2024. március 30.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik férfi nem agglegény?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, melyik férfi nem él egyedül.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a két két férfi közül ki nem él egyedül. Tehát melyikük nem agglegény.

Jól használod az agyad, ha rájössz, melyik férfi nem agglegény


Jól használod az agyad, ha rájössz, melyik férfi nem agglegény

Hogyan deríthetjük ki, melyik férfi nem agglegény?

Két férfit látunk, ahogy a reggel készülődnek: az egyikük borotválkozik, a másikuk fogat mos. Az egyikük nem lakik egyedül a lakásban. Melyikük lehet az? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyik férfi nem lakik egyedül. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi nem agglegény. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a fürdőszobát és benne a tárgyakat érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyik férfi nem agglegény. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a jobb oldali férfi nem agglegény. Két fogkefe van a fürdőszobájában, tehát nem él egyedül.

Jól használod az agyad, ha rájössz, melyik férfi nem agglegény

Sikerült?

Forrás: Brightside