Eszesebb vagy, mint az átlag, ha meg tudod mondani, ki festette a képet

2024. március 24.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki a valódi művész?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható három ember közül ki a valódi művész.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a képen látható három ember közül ki a valódi művész.

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha meg tudod mondani, ki festette a képet

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha meg tudod mondani, ki festette a képet

Hogyan deríthetjük ki, ki festette a képet?

Egy galériát látunk, és egy festményt a falon. A festmény előtt három művésznek tűnő ember áll. Mindhárman azt állítják, hogy ők festették a képet.  De valójában csak az egyikük az igazi művész. Vajon melyikük lehet az? Melyikük festette a képet?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikül lehet a valódi művész. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki festette a képet. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a képet érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, ki festette a képet. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük nem is valódi ember. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: Olivia a valódi művész, ott van az aláírása a festményen.

nyomozos-fejtoro-muvesz

Sikerült?

Forrás: Brightside