Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, hogy hány könyv van a képen

2024. május 16.
Az intelligenciánkat és a megfigyelőképességünket is próbára tehetjük ezzel a fejtörővővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy vajon hány könyv lehet a képen?

fejtörők sokat segíthetnek, hogy felpörgessék a gondolkodásunkat és felébresszék a kreativitásunkat. Próbáljuk megfejteni azt a feladványt, ahol az a kérdés, hogy vajon hány könyv látható a képen?  Bármennyire is gondolkodunk és koncentrálunk, nagy esély van rá, hogy rossz választ adunk. A feladvány persze elsőre könnyűnek tűnhet, azonban az erdőt ábrázoló képen rengeteg szín és „impulzus” érheti a szemünket, ami nemcsak a figyelmünket terelheti el, de a szemünket is könnyen megtévesztheti. Ennél a fejtörőnél szükségünk van arra, hogy előhívjuk magunkból az igazi nyomozót. 

Mennyi idő alatt találjuk meg a választ?

Hány könyv van a képen?

Hány könyv van a képen?

A képen egy fiatal pár éppen az erdőben piknikezik, azonban nemcsak pokróccal és nassolnivalóval érkeztek, hanem rengeteg könyvvel is. Ugyan a fókuszban ők vannak, nem szabad figyelmen kívül hagynunk az erdőőrt sem. Neked vajon sikerül 10 másodperc alatt megoldanunk a nyomozós fejtörőt? A próbálkozók 95 százaléka nem jár sikerrel, így ha 10 másodperc alatt megtalálod mind az öt könyvet igazi zseni vagy!

Vajon hány könyv van elszórva az erdőben?

Ha igazán közelről megnézzük, össze tudjuk számolni, hogy pontosan hány könyv van a képen. A kérdés már csak az, hogy vajon mennyi ideig tart megtalálnunk az összeset. Ha az a tippünk ezek után, hogy 3, még mindig nem találtuk el a megoldást, bár már közelebb járunk. Egy nagyon eldugott helyen ugyanis még további két könyv rejtőzik. Ha még ebből sem jöttünk rá a helyes megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, hol bujkálnak ezek a tárgyak. 

Addig is tegyük magunkat próbára más hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki például, ki volt a tolvaj, vagy próbáljunk meg rájönni, mi nem stimmel a reggelihez terített asztalon?

Mutatjuk a fejtörő megoldását

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside