Briliáns elméd van, ha rájössz, ki az, aki óriásit hibázott

2024. május 12.
Ismét egy nyomozós feladvány tartja lázban az internetezőket. Ezúttal arra kell rájönni, melyik ember hibázott. Mennyi idő kell, hogy kiderítsük a rejtélyt?
  • A legújabb nyomozós feladványban arra kell rájönnünk, a képen látható két ember közül ki követett el hibát.
  • Egy apró, de beszédes nyom segíthet kitalálni az igazságot.
  • Csak az emberek 3 százaléka tudja 15 másodpercen belül kideríteni, melyik ember csinál valamit rosszul.

A krimiket, rejtélyeket és bűncselekményeket mindenki szereti. Mi is Miss Marple-ök vagy Hercule Poirot-k lehetünk egy kis időre, míg rájövünk, melyik ember hibázott. A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj.

Hogyan deríthetjük ki, ki követ el hibát?

Briliáns elméd van, ha rájössz, ki az, aki óriásit hibázott

Briliáns elméd van, ha rájössz, ki az, aki óriásit hibázott

Két embert látunk, mindketten sütögetnek valamit – az egyik a grillen, a másik a konyhában. A kérdés, hogy melyikük csinál valamit rosszul Hogy megállapítsuk, melyikük volt az, érdemes egy kicsit jobban megvizsgálnunk a képet. Vajon miből lehet megállapítani, ki hibázott?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük követett el hibát. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik ember követett el hibát. Ám ha 15 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a sütőket érdemes jobban megfigyelni ebben a nyomozós fejtörőben, hogy rájöjjünk, melyikük követett el hibát. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a férfi sütője be sincs kapcsolva.

Briliáns elméd van, ha rájössz, ki az, aki óriásit hibázott

Sikerült?

Forrás: Brightside