Megérkezett a szexi víz, a TikTok legújabb őrülete

2024. március 31.
Hogy mitől lesz a víz szexi? Attól, hogy csupa egészségjavító és persze szépítő hozzávaló is kerül bele – mutatjuk, hogyan készül a legújabb TikTok-mánia!

Az álmos lány mocktail után újabb őrület hódít a TikTokon: megérkezett a már nevében is izgalmas szexi víz! De mégis mitől lehet a víz szexi? És egyáltalán honnan jön ez az őrület? Az utóbbi kérdésre a legkönnyebb választ adni: 2023 októberében egy Stranick nevű felhasználó posztolt először a „szexi víz rutinjáról”, amivel elsősorban azt szerette volna elérni, hogy a belső hidratálás ne legyen annyira unalmas. A tiktokos influenszer rögtön hozzátette, hogy a szexi víznek nincsen szigorúan követendő receptje, így ő is mindig egy kicsit másképpen készíti el magának. A lényeg, hogy a szexi vízbe rengeteg extra tápanyag és vitamin kerüljön: az eredeti receptben volt többek között szűrt víz, uborka, citrom, klorofill, Cordyceps gomba, kolosztrum por és süngomba is.

A szexi víz tehát tulajdonképpen a modern wellnesstrendeket követve azt tűzi ki célul, hogy különböző extra táplálékkiegészítőkkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel turbózzuk a vizet. Vagyis a lényeg, hogy a puszta vízfogyasztással is rengeteg jótékony – potenciálisan szépítő – anyagot vigyünk be a testünkbe.

Hogyan készítsünk szexi vizet?

A fentieknek megfelelően szexi vizet többféle módon is készíthetünk, saját igényeinknek és szükségleteinknek megfelelően. Rakhatunk bele vitaminokat, táplálékkiegészítőket, superfoodokat, friss zöldségeket és gyümölcsöket is, a határ tényleg a csillagos ég. Fontos szempont, hogy a szexi víz nemcsak tápanyagokban dús, de bizonyos szempontból fetisizálja is a vízfogyasztást: szertartásosan, szép pohárban hidratálunk, így talán az a leglényegesebb, hogy a szexi víz olyan keverék legyen, amiből szívesen iszunk akár nagyobb mennyiséget is.

Bár a felszínen jól hangzik a dolog, a valóságban érdemes lehet nagyon alaposan utánajárni azoknak az étrend-kiegészítőknek, amiket a szexi vizünkbe tennénk. Sok esetben fontos lehet, hogy tartsuk a mértéket, míg más készítményekre lehetséges, hogy egyszerűen semmi szüksége a testünknek. A legjobb, ha alapos kivizsgálás és esetleg egy dietetikussal való konzultáció után vesszük végig, hogy mik azok, amik valóban jót tesznek a szervezetünknek – utána már mehetnek nyugodtan a szexi vízbe!

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images