Szexi szünet és behatolásmentes szex – Ezek lesznek 2024 legforróbb szextrendjei

2024. január 30.
Próbáltad már a holisztikus szexet? Tudod, miért szexi a szünet? Mutatjuk, mik lesznek a szakértők szerint 2024 legújabb és legforróbb szextrendjei!
Szextrend 2024
  • A Lovehoney Group készített átfogó listát 2024 szextrendjeiről. 
  • A szexológusok is egyetértenek abban, hogy 2024-ben tovább növekszik a technológiai eszközök és a wellness népszerűsége a szexualitásban.
  • Mutatjuk, mik lesznek 2024 legforróbb szextrendjei!

Akár inspirációnak is tekinthetjük a Lovehoney Group által készített felmérést 2024 szextrendjeiről. Továbbra is töretlenül növelik népszerűségüket a különböző szexuális segédeszközök, de a wellnessnek és a holisztikus szemléletnek is egyre nagyobb szerepe lesz a szexualitásban 2024-ben.

1. Holisztikus szex az egyik legnagyobb trend 2024-ben

Sokkal átfogóbban és az egész szexualitást egyben szemléli a holisztikus szex. Ez igazi szemléletváltás lehet sok ember számára a saját szexualitását tekintve is. 2024 egyik legforróbb szextrendje nem csak az orgazmushoz segít hozzá. A szex ebben a formában a mentális, érzelmi és testi jóllét fontos eszköze.

2. Az öröm térképe

A saját szexualitásunk tudatos felfedezése, annak meghatározása, számunkra mi jelenti az örömöt a szexben, hangsúlyosan lesz jelen 2024 szextrendjei között. Segítségével megérthetjük a legmélyebb vágyainkat és sokkal intenzívebbé válik nem csak a partnerünkkel, de saját magunkkal is a kapcsolódás.

3. Menopauza és szexualitás

A menopauza utáni szexuális élet kiemelt helyen szerepel a 2024-es szextrendek között

A menopauza utáni szexuális élet kiemelt helyen szerepel a 2024-es szextrendek között

Tabudöntögető szextrend 2024-ben, hogy végre merjünk beszélni arról, a menopauza után is szexelünk. A tudományos kutatások szerint a nőknél idősebb korban erősödhet a libidó, szemben a közkeletű előítéletekkel. Érdemes kitapasztalnunk tehát, hogy lehet a menopauza után is kielégítő és örömteli a szexuális élet.

4. Behatolás nélküli szex az egyik legnépszerűbb 2024-ben

Bár egyre nagyobb figyelem irányul a szexuális jóllétre, még mindig létezik a férfi és női orgazmus közötti szakadék. A klitorisz felfedezése hangsúlyt kap a 2024-es szextrendek között is, erre a szexuális segédeszközök ipara is felfigyelt. A női örömöt előtérbe helyező edukáció és figyelem áll ennek a szextrendnek a középpontjában.

5. Rövid szünet a párkapcsolatban

Egyre gyakoribb, hogy a párkapcsolatukba rövid szünetet iktatnak a felek, hogy a saját személyes fejlődésükre fókuszálhassanak, mielőtt visszatérnek a párjukhoz. Az önazonosság elengedhetetlen, hogy a párkapcsolatban is egész emberként állhassunk. Ennek felfedezése 2024-ben az egyik legfontosabb trend lesz szexuális téren is.

Forrás: Marie Claire Argentina, fotó: Unsplash