Ő volt a „másik nő” egy titkos munkahelyi viszonyban – akkora csalódás érte, hogy könyvet írt belőle

2024. június 08.
A fiatal nő titkos viszonyt folytatott a munkahelyén egy kollégájával. Miután szakítottak, tisztán látta azokat a jeleket, amikből tudhatta volna, hogy a férfi sosem tervezett vele komolyan.
Ő volt a „másik nő” egy titkos munkahelyi viszonyban
  • Brianna McCabe viszonyt folytatott egy munkatársával, aki folyamatosan azt mondta neki, hogy elhagyja érte a barátnőjét.
  • Úgy gondolja, hogy az önértékelési problémái miatt ment bele a titkos viszonyba.
  • McCabe könyvet írt azokról a jelekről, amiket figyelmen kívül hagyott – és arról, hogy mit tanított neki ez az élmény.

Brianna McCabe teljesen bele volt habarodva egy férfiba, még azután is, hogy megtudta: barátnője van. A közösségimédia-profilja tele volt a közös képeikkel. Briannának úgy tűnt, hogy a pár boldog a képeken, de a férfi azt állította, hogy a kapcsolatuk „megromlott” és a „végét járja”, ezért inkább Briannával szeretne lenni.

„Ez volt az első figyelmeztető jel, amit nem vettem észre” – mondta McCabe, aki végül mégis belement a munkahelyi viszonyba.

Több mint nyolc hónapba telt, mire rájött, hogy a férfinak nem állt szándékában elhagyni érte a barátnőjét, és megelégszik a titkos viszonnyal. Ettől „butának” és „mocskosnak” érezte magát – mesélte a Business Insidernek. Viszont a tapasztalatait felbecsülhetetlennek érzi, és szerinte segíthetnek a hasonló körülmények között élőknek.

A marketing világában dolgozó McCabe a részben az emlékiratában, részben önsegítő útmutatójában írt a munkahelyi viszonyáról. A könyv részletezi a vágyát a szerelem iránt, és azt, hogyan próbálták manipulálni a férfiak, ugyanis megosztotta a randizási élményeit is a 20-as éveiből.

Így kezdődött a titkos munkahelyi viszony

A 30 éves Brianna McCabe-nek udvarolni kezdett a munkahelyén egy másik osztályon dolgozó munkatársa. A férfi elhitette vele, hogy ő jelenti számára a világ közepét. Folyamatosan bókolt neki, órákig beszélgettek, és azt mondta neki, „korábban sosem érzett még ehhez hasonlót”. Aztán három héttel a találkozásuk után elárulta, hogy barátnője van.

Miután mesélt neki a barátnőjéről, megígérte, hogy ki fogja dobni, és mindenféle romantikus szöveggel igyekezett levenni a lábáról: „Mint a lepke a lánghoz, úgy vonzódom hozzád.” Ezenfelül a férfi úgy tett, mintha nem tudna uralkodni a hűtlensége felett és valójában szégyelli. Azt mondta Briannának, hogy „nem hűtlen típus”.

Ugyanakkor Brianna nem tudta nem észrevenni, hogy amikor a viszony szintet lépett és szexuálissá vált, már alig töltött vele időt. Autóban szexeltek és kevesebbet randiztak. Brianna kifogásokat keresett a férfinak, és azzal nyugtatta magát, hogy ez biztos a mozgalmas otthoni és munkahelyi élete miatt van.

Teltek-múltak a hónapok, és a mindenféle ígéretek ellenére Brianna még mindig csak egy titkos viszony szereplője volt, így végül azt mondta: elég volt. Belátta, hogy a férfi csak játszadozik vele. Az is egy ékes jel volt számára – utólag persze –, hogy a férfi olyan szabályokat hozott, hogy éjszaka ne küldjön neki üzenetet és hétvégén nem beszélhetnek.

Brianna 24. születésnapja volt az utolsó csepp a pohárban, amit a férfi nélkül töltött, aki egész nap posztolgatott az Instagramon, őt viszont fel sem köszöntette. „Ez minden, ami lehet köztünk. Soha nem leszek a főszereplő” – látta be az igazságot Brianna.

McCabe elmondta, voltak kínos pillanatok, amikor a szakítás után együtt kellett működniük a munkahelyén. A találkozások arra késztették, hogy megkérdőjelezze, vajon bölcs dolog-e összejönni egy kollégával.

Felismerte, hogy ez gyakori jelenség – sok embernek volt/van munkahelyi románca –, de óva int tőle másokat.

Alacsony önértékelése okozhatta a gondot

Brianna azt mondta, utólag visszagondolva, alacsony önértékelése különösen sebezhetővé tette a figyelmeztető jelek figyelmen kívül hagyásával szemben. Úgy vélte, ha több önbizalma lett volna, soha nem randevúzott volna olyannal, aki foglalt. Bár mindig is monogám kapcsolatra vágyott, annyira vágyott a szerelemre és hogy végre legyen valakije, hogy belement a munkahelyi viszonyba. Ezért is dugta a fejét a homokba, amikor a férfi társasházat vett a barátnőjével, miközben állítólag szakítani készült vele. Ez arra késztette, hogy elgondolkozzon azon, mennyire nem tiszteli magát.

A tapasztalat segített Brianna McCabe-nek fejlődésében

Brianna azt mondta, megragadt abban a gondolkodásmódban, hogy a nagy szerelem csak akkor jöhet létre, ha valaki őt „választja” partnerének. Miután önelfogadással és megbocsátással újjáépítette önbizalmát a csalódással végződött titkos viszonya után, rájött, hogy ugyanannyi joga van párt választania, mint bárki másnak.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images