Nagyon egyszerű és edzésmentes trükk, hogy csodás karunk legyen

2024. június 26.
A lapos has után a második dolog, amire nagyon vágyunk, a szálkás, jól definiált karizom. Lehetőleg integetőháj nélkül. Nem is értjük, miért nem próbáltuk ki hamarabb ezt a remek módszert, amivel egy csapásra formálhatjuk át a karunkat anélkül, hogy edzőteremben izzadnánk a vasak alatt.
Kar edzés csuklósúllyal
  • Azt nem mondjuk, hogy a csuklósúlyokkal nem lesz kicsit sem fárasztó, viszont edzenünk nem kell külön.
  • Ezzel a módszerrel egyszerűen azt használjuk ki, hogy a karjainkat tulajdonképpen egész nap használjuk.
  • Gondoltuk volna, hogy a mosogatás vagy egyszerűen a fogmosás is edzheti a karunkat, csak a csuklósúlyt viselve? 

Ki ne akarna izmos, szálkás, szép karokat? Mindenki arra vágyik – de csak a lapos has után –, hogy jól definiált bicepszet és tricepszet villantson a rövid ujjú ruhák alól. Viszont az edzőterembe eljutni rendszeresen már nagyobb kihívást jelent a hétköznapokban. A csuklósúly viszont nem csak akkor használható, amikor ténylegesen edzeni akarunk.

A trükk az, hogy a csuklósúlyt vegyük fel a hétköznapi tevékenységekhez. Így alapvetően észrevétlenül formálhatjuk és erősíthetjük a karjainkat akár takarítás közben.

Formás karok a lehető legegyszerűbben

Az edzéssel az a baj, hogy nagyon gyakran nem találjuk a helyét az egy-másfél órának, amit igényel, hétköznapokban. Ezért örülünk minden olyan trükknek, amivel észrevétlenül csempészhetjük be az alakformálást – például a karok izmosítását – a mindennapjainkba. 

A komplett tréningek helyett hatékony módszer, ha a csuklósúlyokat felrakjuk a kezünkre, miközben a teljesen normál napi teendőinket végezzük, például otthon rendet rakunk, főzünk vagy éppen kutyát sétáltatunk. 

Mivel a karjaink alapvetően egész nap mozognak, így a csuklósúllyal kiegészítve tökéletes edzés és erősítés a karoknak egy egész órás intenzív edzés helyett is.

Mekkora csuklósúly a leghatékonyabb?

@poststrokeorg

#exercise #exercises #stroke #strokerecovery #strokerehab #strokerehabilitation #strokerehabtherapist #occupationaltherapy #occupationaltherapist #neuro #brain #nonprofit

♬ Me obsessed with you – not.jayswift

Könnyen lehet, hogy az a csuklósúly, amit az edzésnél használunk, sok lesz akkor, ha huzamosabb ideg, egész nap akarjuk viselni, hogy ezzel tegyük hatékonyabb karformáló tréninggé a mindennapi teendőket. 

Fél kilós csuklósúllyal nem biztos, hogy a vállak és a könyökök bírják majd a terhelést, így érdemes 300 grammos csuklósúlyokkal indítanunk. Amikor azt tapasztaljuk, hogy észre sem vesszük fogmosás közben például, hogy rajtunk van a csuklósúly, akkor érdemes növelnünk a terhelést.

Ha a teljes testet akarjuk erősíteni

Természetesen nem kell megállnunk a csuklósúlynál és a karok formálásánál. Ha a bokasúlyokat is felcsatoljuk, azzal a lábakat és farizmokat is erősíthetjük a hétköznapi teendők közben.

Forrás: British Vogue Fotó: Getty Images, Unsplash