Zseniális az észjárásod, ha észreveszed, melyik pillangó különbözik a többitől

2024. június 27.
Hogy még nehezebb legyen a feladatunk, csupán 7 másodpercünk van rá, hogy rájöjjünk, melyik az a pillangó, amelyik eltér a többitől. A dolgunk nehezebb, mint gondolnánk.

Reggeli vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Ezúttal az a feladatunk, hogy a villámfejtörőn megtaláljuk azt pillangót, amelyik a kakukktojás. Csupán 7 másodpercünk van rá, hogy kiszúrjuk, hogy a sok közül vajon melyik pillangó különbözik a többitől.

Melyik pillangó kakukktojás a fejtörőn?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A pillangók szinte teljesen egyformának tűnnek, azt leszámítva, hogy mindegyik más irányba néz és kétfajta pillangót tudunk megkülönböztetni. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, melyik lehet a fejtörőben a kakukktojás, biztos, hogy nem sikerül a 7 másodperces szintidőn belül teljesítenünk a feladványt. 

Villámfejtörő: észreveszed, melyik pillangó különbözik a többitől?

Villámfejtörő: észreveszed, melyik pillangó különbözik a többitől?

Jó módszer, ha nem merülünk el a részletekben, hanem a kép egészére vetünk egy pillantást anélkül, hogy elemeznénk. Így jó eséllyel szembeötlik, melyik az, amelyik nem ugyanolyan, mint a többi a feladványban. 

fejtörőn összesen 64 pillangó van. Biztos, hogy több idő kell ahhoz, mint 7 másodperc, hogy egyesével végignézzük, melyik miben lehet más, mint a többi. Viszont ha már így is, úgy is kicsúsztunk a feladványban megadott időből, lassíthatunk a tempón és lehetünk alaposabbak.

Hol van az a pillangó, amelyik eltér a többitől?

Annyit segítünk, hogy azt a pillangót, amelyik a villámfejtörő kakukktojása, valahol az alulról a harmadik sorban kell keresnünk. És csak egy egészen apró részlet az, ami megkülönbözteti a többitől. Ne csüggedjünk akkor sem, ha végül nem jöttünk rá, merre lehet a feladvány megoldása. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.
Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Ebben az igazán ínycsiklandó fejtörőben például azt a süteményt kell megtalálnunk, ami más, mint az asztalon lévő többi finomság. Egy egészen különleges fejtörőben azt kell megtalálnunk, vajon melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside