Csak a zsenik jönnek rá, ki a balkezes a képen

2023. május 12.
Nagyon izgalmas fejtörő tartja lázban az internetezőket. A fejtörő egészen szokatlan. Ezúttal ugyanis nem egy szokásos rejtett képes feladványról vagy hibakeresésről van szó. Az a kérdés, ki a balkezes a képen!
  • Csak az emberek 2 százaléka képes rájönni, ki a balkezes a képen.
  • Nem elég jó megfigyelőnek lennünk ahhoz, hogy kiderítsük, ki a balkezes, képesnek kell lennünk máshogy gondolkozni és elvonatkoztatni is.
  • Mennyi idő alatt sikerül rájönnünk a megoldásra?

Egy jó fejtörő egészen sokáig képes lekötni az ember gondolatait. Most szükségünk is lesz némi időre, hiszen ezúttal szokatlan kérdésre kell válaszolnunk, nem elég megtalálnunk egy rejtett képet a feladványon.

Ki a balkezes a képen?

Ki a balkezes a képen?

A képen ugyanis különböző foglalkozású embereket látunk, és azt kell megmondanunk, ki a balkezes közülük. A pincér? A fotós? Netán a favágó?

Mennyi idő alatt fejtjük meg, ki a balkezes?

Régen a balkezeseket selejtesnek vagy egyenesen ördögi teremtménynek tartották, mostanra azonban kiderült, hogy nincsen semmi gond azokkal, akik nem a jobb kezüket használják, és már nem akarják átszoktatni az iskolában a jobb kéz használatára sem. Viszont tény, hogy sok mindenben különböznek a többségtől. 

A fejtörőre nézve elsőre nem biztos, hogy feltűnik bármi szokatlan, mindegyik személy jobbkezesnek látszik. Ám ez csak a látszat. Ha jobban megnézzük a képeket, észrevehetünk apró, intő jeleket, melyekből megállapíthatjuk, vajon jobb- vagy balkezes-e a favágó, hivatalnok vagy pincér.

A világ lakosságának nagyjából 10-15 százaléka balkezes. Ez elég nagy arány ahhoz, hogy lássuk, nincs semmi gond azokkal, akik nem a többség által használt kezükkel írnak vagy éppen vágnak ollóval. De vajon a fejtörőn látható alakok jobb- vagy balkezesek?

Ki a balkezes a képen?

Annyit segítünk, ha nem sikerült rájönnünk, hogy nem minden szakmánál használjuk az erősebb kezünket arra, amire feltétlenül gondolnánk. Gondoljuk végig, vajon mihez kell ügyesebbnek lennünk? Melyik tevékenység az, ami összetettebb mozdulatot jelent? Ha ennyi segítség nem volt elég ahhoz, hogy megoldjuk a fejtörőt, néhány sorral lejjebb eláruljuk a megoldást.

Addig is azonban tegyük próbára magunkat hasonlóan elgondolkodtató feladványokkal. Rájövünk, vajon melyik férfi a nő férje? Vagy sikerül megfejtenünk, ki volt a tolvaj

A pincér a balkezes a fejtörőn

A pincér a balkezes a fejtörőn

Eláruljuk a balkezes feladvány megoldását is. A pincér az, aki a képen látható személyek közül balkezes. Ugyanis gyakori, hogy a balkezes pincérek a jobb kézben viszik a tálcát, mivel a poharak, tányérok le- és felpakolása az ember ügyesebb kezével kényelmesebb és biztosabb, mint a másik kézzel.

Forrás: Bright Side