Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi ment randizni

2024. június 29.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik férfi várja éppen a randipartnerét. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, melyik férfi várja éppen a randipartnerét.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik férfi várja éppen a randipartnerét.

Egy kávézót látunk, három férfi ül az asztalánál. Van, aki a telefonján nyomkodja, van, aki falatozik, a harmadik pedig éppen rendelni szeretne. A három férfi közül azonban az egyik azért jött ebbe a kávézóba, mert itt lesz randija a kedvesével. De vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt? 

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi ment randizni

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi ment randizni

Melyik férfi várja a randipartnerét?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik férfi várja éppen a randipartnerét. Mindannyian egy asztalnál ülnek egyedül. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik férfi várja éppen a randipartnerét. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, melyik férfi várja éppen a randipartnerét?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez az asztalokat érdemes jobban szemügyre vennünk. Az egyik férfi asztalán olyan nyomot vehetünk észre, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyik férfi várja éppen a randipartnerét. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: a középső férfi ment randizni, mivel egy kis ajándékdoboz lapul az asztalán.

Eszesebb vagy, mint az átlag, ha kideríted, melyik férfi ment randizni

Sikerült?

Forrás: Brightside