Ettől a virális „hasaló” szexpóztól őrül meg a világ

2024. július 18.
A hasaló szexpóz, vagyis a prone bone a legújabb online őrület, ami állítólag mindkét félnek fergeteges orgazmust ígér. Elmondjuk, hogyan próbálhatod ki.
Legveszélyesebb szexpóz

A kutyapóz nem véletlenül számít az egyik legtipikusabb és legnépszerűbb szexpóznak hosszú évek óta, most azonban úgy tűnik, megérkezett a „továbbfejlesztett” változata. A Google-keresések alapján a legforróbb szexpóz most az úgynevezett prone bone, amire igencsak beszédes módon 60 százalékkal ugrottak meg a keresések az elmúlt hetekben. A prone a hasaló pozícióra, míg a bone (vagyis boning) a szexre utal, így leginkább hasalós szexpózként fordíthatjuk le a kifejezést. De miről is van szó?

Hasaló szexpóz a maximális gyönyörért

A hasaló szexpóz tulajdonképpen a kutyapóz továbbfejlesztett verziója. Kicsit úgy kell elképzelni, mint egy „összeesett kutyapózt”, vagyis hogy a fogadó fél nem térdel, hanem hason fekszik, míg a másik fölé hajolva, hátulról hatol be vaginálisan vagy análisan. Ezt a szexpózt a kutyapóz lusta változatának is hívják, hiszen a fogadó félnek nem kell tartania magát, elég kényelmesen elhasalnia valahol és élveznie az aktust. A hasaló szexpóz előnye, hogy – akárcsak a kutyapóznál – itt is hátulról történik a behatolás, vagyis mélyebben, intenzívebben stimulálhat a pénisz. Szintén jó benne, hogy ez a szexpóz segíthet a klitoriszhoz kapcsolódó G-pont elérésében, extra gyönyört okozva.

De nemcsak ezért szeretik annyian a prone bone-t, vagyis a hasaló szexpózt. Az alábbiakban összegyűjtöttük még néhány előnyét, ami remélhetőleg sokak kedvét meghozza majd a pozíció kipróbálásához.

Ezerszer jobb lesz a kutyapóz, ha megfogadod a szexterapeuták tippjeit

Ezért érdemes kipróbálni a hasalós szexpózt:

  • Energiakímélő: Ahogy már említettük, a hasaló szexpóz kifejezetten energiatakarékos lehet, hiszen a fogadó félnek elég kényelmesen hasalnia az ágyon. Tökéletes választás egy hosszú nap után – így biztosan nem lesz többé kifogás a fáradtság.
  • Kényelmes a hosszú, lassú szexhez: Ha szeretnétek egy lassú, elnyújtott szeretkezést, ez a szexpóz a legjobb választás. Nem kell senkinek túlságosan megerőltetnie magát a pozíció tartásához, így sokáig benne maradhatunk a pózban és élvezhetjük a lassan épülő, de annál intenzívebb csúcsban kirobbanó gyönyört.
  • Hátsó kényeztetés: Ez a szexpóz jó lehetőséget ad rá, hogy felfedezzük a hátat, mint elhanyagolt erogén zónát, még akár egy hátmasszázs is beleférhet aktus közben.
  • Belépő az anális szexhez: Ez a pozíció akkor is nagyon kényelmes lehet, ha szeretnénk – akár első alkalommal – kipróbálni az anális szexet. Ezzel a szexpózzal könnyen szabályozható az erősség és a sebesség, így aztán a felek igényei szerint, szükség esetén nagyon finoman. vagy akár erősebben is történhet az anális behatolás. A fogadó félnek így ráadásul tényleg nincs más dolga, mint ellazulni és élvezni az élményt. 
  • Fokozza az intimitást: Ez talán furcsának tűnhet, hiszen ez a szexpóz (a kutyapózhoz hasonlóan) nem igazán engedi, hogy a felek egymás szemébe nézzenek. Néha azonban épp ez segít: sokak számára könnyebb ebben a helyzetben megvallani érzéseit, intim vallomásokat súgni a másik fülébe – így tehát a póz a felek közötti mélyebb kötődést is elősegítheti.

Forrás: WomensHealth Fotó: Getty Images