Perec szexpóz: ők azok, akik inkább ne próbálják ki a szexológus szerint

2023. november 15.
Valószínűleg már te is hallottál róla, és egyáltalán ne ijesszen meg a neve. A perec szexpóz nem is olyan bonyolult és nehezen kivitelezhető, mint amilyennek elsőre hangzik.
Perec szexpóz
  • A misszionárius és lovagló póz mellett egy kevésbé ismert harmadik szexpóz az, amire a legtöbben rákeresnek az interneten. 
  • A BedBible szexjáték értékelő oldal nézte meg, melyik pózok érdeklik a legjobban az embereket. A legtöbb helyen a perec póz az, amit a legtöbben beírnak a Google-be.
  • Miért lehet annyira érdekes a perec szexpóz?

Hogy mi a perec szexpóz? Ilyenkor az, aki alul van, az oldalán fekszik, míg a felül lévő terpeszben a partnere alul lévő lába fölé térdel, és a felül lévő lábát felemeli behatolás közben. Sokkal egyszerűbb, mint amilyen bonyolultnak a leírás hangzik.

Nazanin Moali szexuálterapeuta szerint a perec póz az egy elég gyakori szexpóz, valószínűleg sokan kipróbálták úgy, hogy nem is tudták, mi a neve. „Nem azt mondom, hogy a leggyakoribb, de nem igényel akrobatikus képességeket, így ha kicsit bővíteni akarjuk a szexuális repertoárunkat, jó lehet kipróbálni” – tette hozzá Moali.

Kinek érdemes kipróbálni a perec pózt?

Érdemes más testhelyzeteben bemelegítenünk, mielőtt a perec szexpózra térnénk

Érdemes más testhelyzetben bemelegítenünk, mielőtt a perec szexpózra térnénk

Bátran kísérletezzünk a perec szexpózzal, ha a misszionárius az egyik kedvencünk, de azért valami változatosságra vágyunk időnként. A szexuálterapeuta akkor is a perecet javasolja, ha szeretnénk az intimitást fokozni, mivel könnyebben szemkontaktusban maradhatunk a partnerünkkel. Az orgazmusélményt is növelheti ez a szexpóz, mivel a felemelt láb miatt a behatolás mélyebb. 

„Mivel a testhelyzet miatt mindkét ember legalább egyik keze szabad, a perec szexpózban könnyebb szexi érintésekkel felfedeznünk a másik testét, vagy éppen valamilyen szexjátékot bevonni az együttlétbe” – tette hozzá Moali. De a perec szexpóz segít kiküszöbölni a testmagasságbeli különbségeket is.

Mikor nem neked való a perec szexpóz?

Nem feltétlenül válik a kedvencévé mindenkinek a perec szexpóz. Bizonyos esetekben pedig kifejezetten kényelmetlen lehet. Mutatjuk, a szexuálterapeuta szerint mikor célszerű inkább más testhelyzetet választani az együttléthez.

  1. Kényelmetlen a mély behatolás, fájdalmat okoz.
  2. Csípőfájdalmakat okoz az oldalt fekvés vagy a láb felemelése.
  3. Hátfájás esetén is kényelmetlen lehet a perec szexpóz.

„Érdemes más pozícióban bemelegíteni előtte, mielőtt a perecre térnénk az együttlét közben, így valószínűleg sokkal élvezetesebb lesz ez a testhelyzet” – tette hozzá a szakember. 

Forrás: Huffington Post, fotó: Getty Images