Így lesz fergeteges a 69-es szex a szakértő szerint

2024. június 21.
A 69-es szexpóz igazi klasszikusnak számít, nem mindegy azonban, hogyan csináljuk. Szakértő árulja el, hogyan lehet eget rengető élmény a kölcsönös orális kielégítés.
A 69-es szexpóz igazi klasszikusnak számít, de érdemes azért elolvasni a szakértő tippjeit hozzá.

Valószínűleg mindenki hallott már a 69-es szexpózról, és talán már sokan ki is próbálták partnerükkel, de mitől lesz ez a pozíció tényleg fergeteges élmény? Az alábbiakban Lori Beth Bisbey amerikai szexuálpszichológus ismerteti a híres 69-es szexpóz előnyeit, trükkjeit, és azt is, hogyan válhatunk a klasszikus pozíció mesterévé!

Mi az a 69 szexpóz?

A 69-es pozíció az egyik legismertebb és egyben legpikánsabb szexpóz. A nevét onnan kapta, hogy a párok épp úgy elégítik ki egymást kölcsönösen orálisan, mint ahogyan a 6-os és a 9-es számok állnak egymás mellett „fejtől-lábig”. A 69-es szexpózhoz önmagában tehát nem kell semmiféle akrobatika, egyszerűen csak lefekszünk egymással párhuzamosan egymás felett vagy akár egymás mellett az ágyra úgy, hogy mindkét fél feje a másik nemi szervénél legyen. Előnye, hogy heteroszexuális és homoszexuális kapcsolatokban is „működik”, illetve, hogy behatolás nélkül is lehetséges mindkét félnek egyszerre eljutnia a gyönyörhöz. A póz kényelmes, bárhol könnyen kivitelezhető és időtakarékos (például ha idő szűkében kicsit fel kell pörgetni az előjátékot), ráadásul kifejezetten izgató is, hiszen egyszerre élvezhetjük a gyönyöradást és a másiktól kapott gyönyört.

Bár a  69-es szexpozíció első ránézésre nem igen tartogat kihívásokat – azon túl, hogy nem árt hozzá gyakorlottnak lenni az orális szexben – van azért néhány dolog, amire mindenképpen érdemes odafigyelnünk, ha szeretnénk még tovább fokozni az élvezeteket. Lori Beth Bisbey megosztotta három legfontosabb tippjét.

Szextrend 2024

Hogyan lehet még fergetegesebb a 69-es?

  • A kommunikáció aranyat ér: Lehet, hogy ez nem tűnik annyira forró tippnek, pedig tényleg igaz, hogy a fergeteges szex alapköve a jó kommunikáció a partnerek között. A 69-es szexpóz kapcsán rengeteg félelem felmerülhet: mi van, ha testnedvünk a másik arcára kerül, zavarba ejtő-e a póz, tudok-e egyszerre magamra és a másikra is koncentrálni. Ezeket mindenképpen beszéljük át, hogy tényleg önfeledten élvezhessük az élményt.
  • Változatos eszköztár: Kényeztessük a másikat kézzel, szájjal vagy akár szexjátékokkal is, nyugodtan engedjük szabadon a fantáziánkat. Csókoljuk, harapjuk, szívjuk a nemi szervet, nem érdemes szégyenlősnek lenni, hiszen a 69-es szexpóz az orális gyönyör magasiskolája –  nyugodtan vessünk be minden eszközt hozzá ízlés szerint.
  • Nevessetek bátran: Ha először próbáljátok ki a 69-es szexpózt, elképzelhető, hogy először kicsit zavarban lesztek majd. Ez teljesen normális, ne érezzétek úgy, hogy véresen komolyan kellene vennetek a helyzeteket – nyugodtan nevessetek, hiszen a nevetés is segíti a kapcsolódást. Igyekezzetek a saját tempótokban közel kerül egymáshoz, ahogy nektek komfortos, és közben egy percig se érezzétek úgy, hogy olyan „profiknak” kellene lennetek, mint a pornósztároknak. A hálószoba csak a tiétek, kísérletezzetek, és ami a legfontosabb, érezzétek jól magatokat!

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images