Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki hazudik

2024. szeptember 15.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki hazudik?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, ki hazudik a három ember közül.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, ki hazudik a három ember közül.

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki hazudik

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki hazudik

Hogyan deríthetjük ki, ki hazudik?

Három embert látunk, és mindhárman mondanak valamit magukról.

  • A bal oldali ember azt állítja, hogy ő egy férfi.
  • A középső ember azt állítja, hogy terhes.
  • A jobb oldali ember azt állítja, hogy ő egy nő. 

Az egyikőjük hazudik. Vajon ki lehet az?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, ki hazudik a három ember közül. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki hazudik a három ember közül. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három ember testfelépítését érdemes jobban megnézni ebben a nyomozós fejtörőben, hogy rájöjjünk, melyikük hazudik. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki hazudik a három ember közül. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Megoldás: a középső ember hazudik. Mivel ádámcsutkája van, nem lehet terhes.

Eszesebb vagy, mint egy detektív, ha rájössz, ki hazudik

Sikerült?

Forrás: Brightside