Bármilyen mosógéppel lehet szárítani a ruhákat, de legtöbben nem ismerik ezt a funkciót

2024. szeptember 21.
Egyetlen előnye azért volt a kegyetlen kánikulának: a kimosott ruhák villámgyorsan megszáradtak. A hidegebb és nedvesebb időben azonban a vastagabb ruhadarabok gyakran szagosodnak is, mert lassan száradnak. Jó, ha tudjuk, nem kell hozzá szárítógép, hogy a mosógéppel is közel száraz legyen a kimosott ruha!
Ruha szárítás mosógéppel
  • A szárítógép nem minden háztartásban található meg, viszont a sima mosógéppel is száríthatjuk a ruhákat!
  • Ismertük ezt a funkciót a mosógépen?
  • Hogyan szárítsuk a ruhákat a mosógépünkben szárító funkció nélkül?

A ruhaszárítás kész rémálom lehet a hidegebb, nedvesebb időben. Hogyan oldjuk meg, hogy szárítógép nélkül is gyorsan száradjanak a kimosott ruhák, és ne büdösödjön be? Jó hír, hogy bármilyen mosógéppel lehet ruhát szárítani. Csak ismernünk kell hozzá, melyik funkciót használjuk!

Hogyan szárítsuk a ruhákat mosógépben?

Mielőtt mosógépbe tennénk a ruháinkat, feltétlenül ellenőrizzük, lehet-e egyáltalán gépben mosni az adott ruhadarabot, és ha igen, milyen hőfokon. Ha ezzel minden rendben van, és kimostuk a ruhákat, már nem kell mást tennünk, csak megkeresnünk azt a programot, amelyik csak kicentrifugázza a ruhákat. 

Ugyan a teljes program végén is lefut egy centrifugázás, de meglepődünk, mennyi víz kijön még a ruhákból – főleg egy vastagabb pulóverből vagy farmerből –, ha magas fordulatszámon még egyszer csak centrifugázzuk! 

Szinte szárazon vehetjük ki a mosógépből a ruhákat, ha lefuttatunk még egy csak centrifuga programot a mosógépen a mosás után. Így kiterítve akár egy farmer is pillanatok alatt megszárad akár a hidegebb, őszies időben.

@ao

Replying to @Nanny is the best We love this laundry tip 🥰 #laundrytip #dryingclothes #washingmachinetip

♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Mivel gyorsíthatjuk a ruhaszárítást hideg, nyirkos időben?

A ruhaszárítás igazi kihívás lehet az őszi-téli hónapokban. Gyakran hiába a fűtés, a vastagabb ruhadarabok akkor is nehezen száradnak. Nem csak a ruhák lesznek szagosak a hosszan tartó nyirkosság miatt, de a lakás levegője is. Mutatjuk, mit tehetünk, hogy gyorsabban száradjanak ruhák:

  1. Használjuk ki a mosógép funkcióit, centrifugázzuk ki maximálisan a ruhákat.
  2. Próbáljunk meg a fűtőtestek mellé teregetni, hogy minél hamarabb száradjanak a ruhák.
  3. Forgassuk a szárítót, cserélgessük a ruhákat a radiátorokhoz legközelebb eső pontokon.
  4. A levegő páratartalmát érdemes figyelnünk, és ha túl magas, célszerű beállítanunk páraelszívó eszközt abba a helyiségbe, ahol a ruhákat szárítjuk. Ha alacsonyabb a levegő páratartalma, a ruhák is gyorsabban száradnak.

Forrás: Irish Mirror, Mrs. Hinch Fotó: Getty Images