Mutatjuk, hol tűnhet el mosásnál rejtélyesen az a sok fél pár zokni

2023. július 08.
Nem lakik titokzatos zokniszörny a mosógépünk belsejében. Viszont valóban itt kell keresnünk a titok nyitját. Mutatjuk, hol lehetnek a fél pár zoknik, amiknek rejtélyesen nyoma veszett az idők során.
Nagy szerencse, amikor egyetlen zokni sem tűnik el mosáskor
  • Hány pár nélküli zokni várja a fiókjainkban hónapok, évek óta, hogy előkerüljön a másik fele?
  • A TikToknak köszönhetően most megtudjuk, hol van a mosógépben az a pont, ahol nyoma veszik a zokniknak.
  • Annyi biztos, hogy nem lakik zoknifaló szörny a mosógépben, ennél sokkal prózaibb a helyzet.

A TikTokon fedte fel a páratlan zoknik rejtélyének titkát valaki. A videón azt láthatjuk, hogy egy spaklival lefeszíti a mosógép oldalát, ami mögött minden egyes elveszett fél pár zokni és eltűnt alsónemű előbukkan. 

Hol a rejtekhelye az eltűnt fél pár zokniknak?

A mosógépen belül van egy olyan alkatrész, ahol gyakran megbújnak a fél pár zoknik vagy bugyik. A TikTok-felhasználó nem véletlenül nyúlt olyan bátran a mosógéphez: háztartásigép-szerelő. Elmondta, hogy könnyen előfordulhat, hogy a zoknik ide csúsznak be a mosógépben. Különösen akkor történhet ez meg, ha a mosnivalót csak úgy behajítjuk a gépbe ahelyett, hogy gondosan behelyeznénk, az apróbb darabokat mosózsákba gyűjtve előtte.

@d7customz

Do you ever wonder where your socks go? 🧦 #screammovie #fypシ゚viral #washerhacks #socks#maintenance

♬ original sound – GLOSS

„A dobba tesszük a ruhákat. Ezt egy nagy fémdoboz zárja körül – magyarázta a mosógépszerelő. – Ha levesszük a mosógép oldalát, ott találjuk meg a zoknikat.”

Megelőzhető a zoknik eltűnése mosáskor?

Ha nem akarjuk, hogy eltűnjön, tegyük mosózsákba a zoknikat, mielőtt a mosógépbe pakolnánk

Ha nem akarjuk, hogy eltűnjön, tegyük mosózsákba a zoknikat, mielőtt a mosógépbe pakolnánk

Ahogy a szakember is elmondta, sokkal nagyobb odafigyeléssel kellene bepakolnunk a mosógépbe. Az alsóneműt, zoknikat, kényesebb ruhadarabokat mosózsákba kellene tennünk, így nem csusszannának ki a dobból centrifugázáskor vagy szivattyúzáskor. 

Különösen a selyem ruhadarabok és a gyerekzoknik esetében fontos az elővigyázatosság. A mosógépszerelő szerint ugyanis ezek azok, amik leggyakrabban eltűnnek a mosógép belsejében.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash