1. Pisztáciás-fetás mártogató
Az alább ajánlott pisztáciás-fetás mártogató fantasztikusan finom, és egy robotgéppel vagy botmixerrel gyakorlatilag percek alatt elkészíthető. Füge Kata ugyan sulikezdéshez ajánlotta, de a nyári hőségben is kiadós fogás lehet belőle valamilyen lepénykenyérrel vagy friss zöldségekkel.
2. Kukoricagazpacho, a legmenőbb nyári leves
Ehhez a leveshez nem kell más, csak friss kukorica, paradicsom, paprika, fűszerek, és egy jó turmix – kellemes, hűsítő, nagyon nyári és nagyon kukoricás eredményt fogunk kapni. Az ízHuszár receptje következik.
3. Illatos zöldborsós-fetás krém
Fagyasztott zöldborsóból is nagyon finom lesz, de persze a koranyáron vétek lenne a zsenge borsót konzervre vagy fagyasztottra cserélni! Kínálhatjuk grissinivel, tortilla chips-szel, de nagyszerű sült zöldségek vagy húsok kísérőjeként is.
4. Céklás humusz gránátalmával és mentával
Színterápia és vitaminbomba egyben a villámgyorsan elkészíthető, szuperegészséges céklás humusz, ezúttal dióval, gránátalmával és mentával turbózva. Füge Kata receptje.
5. Világbajnok padlizsánkrém lencsesalátával és lepénnyel
Vegetáriánus ízorgia, világbajnok padlizsánkrém, plusz egy elronthatatlan, pár perc alatt elkészülő lepénykenyér bloggerünk konyhájából arra az esetre, ha nincs mivel kísérni egy salátát vagy különböző mártogatókat. Na jó, a lepénykenyérhez be kell kapcsolni a tűzhelyet, de ígérjük, csak néhány percre!