5 fogás, amivel balanszba kerülhetsz az ünnepi lakomák között

2020. december 29.
Karácsony után kifejezetten jólesik valami könnyedebbet enni, még mielőtt betörne a szilveszteri lakoma. A következő receptek rostdús, fehérjében gazdag fogások, a szénhidrátok tekintetében pedig a gyors felszívódású szénhidrát helyett a lassú, egyenletes inzulingörbét eredményező alapanyagok dominálnak bennük. Tegyünk jót a bélbaciknak és a közérzetünknek ezekkel a receptekkel!

Pink diéta

Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja, és felejthetetlenné teszi, így akár az ünnepi asztalra is szuper fogás lehet, de a két ünnep közötti szénhidrátcsökkentésben is segítségünk lehet.

Saláta, de laktató

Az alábbi saláta több szempontból is rendhagyó. Egyrészt alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ezenkívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz. Már szilveszteri menübe hajló, de még diétás finomság.

Töltött finomság

Eddig talán nem jutott eszünkbe, hogy a sütőtököt töltsük meg, valószínűleg azért, mert a sütőtök édeskés íze sokaknak nem passzol a húsos töltelékhez. Az alábbi vegetáriánus verzióban azonban quinoa kerül a töltelékbe, aminek diós ízvilága nagyon jól megy a tök édességéhez.

Szénhidrátszegény fehérjebomba

Ez a fehérjében gazdag csirkemell jól illeszkedik a ketogén diétába, vagy a simán csak szénhidrátcsökkentett étrendbe, de akkor is nagyon jól jön, ha egyszerűen szeretnénk valami látványosat készíteni. És azt mondtuk már, hogy az egész ételt serpenyőben is elkészíthetjük?

Színbomba

Ha zöldet eszünk, az méregtelenít. A fehér karcsúsít. A barnával megőrizhetjük hajunk, bőrünk és körmünk szépségét. Íme egy finom tészta 5 hozzávalóból, ami egyesíti ezt a 3 színt, és 15 perc alatt kész!

Fotó: Getty Images