Változatos, egészséges, jól variálható: 5 mexikói étel a kánikulára

2021. július 07.
A mexikói, amerikai–mexikói konyhát azért szeretjük annyira, mert mindenki saját ízlésére formálhatja, lehet nagyon könnyed vagy testesebb, húsos vagy vega, vegán, szupercsípős és pikáns is. A következő receptek éppen ilyenek!

Klasszikus – reform módon

Használjunk bátran fűszereket, és ne hagyjuk ki a keverékből a fahéjat sem – sőt, néhányan 1-2 kanál cukrozatlan kakaópor hozzáadására esküsznek. Az alábbi receptet az édesburgonya teszi még laktatóbbá, a darált hús pedig az egészséges életmód jegyében pulykából készül!

Minden, ami egy teljes Tex-Mexhez kell

Nemes Nóra egy teljes Tex-Mex menüsort mutat be az olvasóknak, aminek egy-egy eleme tökéletesen beillik nyári ebédnek, vagy összejövetelekkor akár egy teljes terülj, terülj, asztalkámat is csinálhatunk a segítségével!

Mexikói rakottas

A tortilla chipset nemcsak szószokba mártogatva lehet enni, hanem úgy is, hogy minden jóval megtöltött „rakottast” készítünk belőle. Ezekben a tepsiben sült nachostálakban a ropogós chipset többnyire ugyanazok – a mexikói konyhából ismert – hozzávalók kísérik: avokádó, fekete bab, koriander, csípős jalapeno paprika – és gyakran valamilyen darált hús is kerül melléjük.

Reggeli burrito

Az Arriba Taquería egyik tulajdonosa Új-Mexikóból származik, és az alábbi receptet küldte a magyar Marie Claire olvasóinak. Otthon gyakran készítették ezt a csemegét, amely a neve ellenére nem reggelente, inkább késő délelőtt vagy délután került a család asztalára. Azt mondják, a reggeli burritót nem lehet nem szeretni.

Megúszós, de autentikus

Gyors, látványos, egyszerű vacsora kell? Mondjuk egy bitang jó mexikói? Ennél nem találtok jobbat ÍZhuszár szerint. A vegák is figyeljenek!