A legkönnyebb desszert: 5 muffinrecept édesség utáni sóvárgás ellen

2021. július 21.
Ha elönt minket az édesség utáni vágy, nem feltétlenül csak a bolti táblás csoki menthet meg minket! Itt vannak a jó öreg muffinok is, melyek pihe-puhák, édesek, ráadásul reformverzióban is pikkpakk elkészíthetők. Nekünk az alábbi öt verzió a kedvencünk!

Diétás, lisztmentes

Szerencsére mostanában egyre több egészséges recept születik, amelyben a kalóriadús hozzávalók helyett inkább tápláló – és sokszor elég izgalmas – összetevők kapnak főszerepet. Az édesburgonya például szuper a muffinba is, bármennyire hihetetlennek is tűnik, tényleg elképesztően szaftos lesz tőle a végeredmény!

Gyerekek kedvence

A banános-csokis muffinnal akkor sem tudunk mellélőni, ha gyerekeknek keresünk finomságot. Puha, omlós, a banántól néhol megfelelően krémes, és nagyon édes is ez a muffin, így biztos a legkisebb sütievők sem fogják meghagyni a nekik szánt adagot!

Nem túl édes, nem is sós

A krémes állagú avokádó és a természetesen édeskés sütőtök kiváló sütemény-alapanyagok lehetnek, pláne olyanoknak, akik egyébként sem szeretik a túlságosan cukros, ellenben finom, szaftos édességeket. Most, nyáron sütőtököt nem igazán kapunk a boltban, így bátran próbáljuk ki édesburgonyával a receptet!

Szuperegészséges vegán muffin

Kókuszvirágcukros, zablisztes, kókusztejes, répás: ez a muffin összetevőit tekintve egyáltalán nem konvencionális, azonban a répatorta óta tudjuk, hogy a zöldségek igen jól állnak a süteményeknek is, a kókusztej krémessége pedig nem tehet rosszat semminek, szóval mindenképpen megéri kísérletezni ezzel a vegán finomsággal!

Jolly joker

A kókusz-csoki-rum szentháromság muffin formájában sem fog csalódást okozni! Villámgyors, „mindent összedobálós” recept – mindössze 12 percig kell sütni – , az eredmény pedig szuperül áll például egy csésze kávénak is.