Teadélután
Akár az Aliz Csodaországban teadélutánján is megállná a helyét ez a csodaszép, habos teasütemény, mely szuperül megy a forró, ötórai teához vagy némi reggeli kávéhoz is.
Csokit pisztáciával?
Zabliszt, pisztácia, csoki: nem is kell több egy testesebb, krémes, gyönyörű pitéhez! A tetejére kerülhet némi fanyar gyümölcs is, például áfonya és eper – nemcsak az íze kedvéért, hanem a látványért is.
Szőke brownie
Ha már unod a brownie-t, készíts blondie-t: ez a valamivel sápadtabb, de nem kevésbé csokis édesség egy picit izgalmasabb, mint híresebb unokatestvére, ráadásul szuperül áll neki a mogyoróvaj krémessége és földes ízvilága.
Kukoricás piskóta habos krémmel
Az alábbi recept borzasztóan egyszerű, de klasszikus piskóta helyett egy ricottás (vagyis túrós) és kukoricakásás tésztát készítünk, ami elképesztően szaftos, sűrű, mégsem túl nehéz.
A süti, ami nem gond, hogy szétesik
Morzsasütit készíteni a világ legegyszerűbb dolga, a végeredmény pedig aromás, forró gyümölcslével átjárt illatos sütemény ropogós magvakkal, egyszóval mennyei – pláne a befektetett energia arányában.