Vegán egytálétel
Az édesburgonya az egyik legegészségesebb élelmiszerünk, így érdemes sokat fogyasztani belőle. Az alábbi recepttel 30 perc alatt fenomenális ízeket varázsolhatunk a tányérunkra, ami nem mellesleg nagyszerűen működik másnap irodai ebédként.
Komplex saláta
Az alábbi saláta több szempontból is rendhagyó. Egyrészt alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ami nemcsak ízben, de látványban is sokat dob majd a végeredményen. Ezenkívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz.
Krumpli helyett répaköret
A répasaláta – és más sült zöldségeket középpontba állító téli saláták – titka a sült fokhagyma. Fantasztikus ízű és krémes állagú falatokként jelenik meg az ételben, semmiképp sem érdemes kihagyni, sőt, egy kicsivel akár még a recetben megadottnál több fokhagymát is használhatunk.
Izraeli lecsót ebédre!
A shakshouka eredendően Tunéziából származik, innen került át a Közel-Keletre, majd vált Izrael egyik legnépszerűbb ételévé, amelyet gyakran bőséges reggeliként vagy az ebéd egyik fogásaként tálalnak. Hatalmas sikerének hála rengeteg változatban készítik: cukkinivel, padlizsánnal, burgonyával, fetasajttal.
Rost-, szénhidrát-, fehérjebomba
A fodros kel és a csicseriborsó laktatóvá és vitamindússá teszik ezt a fogást, de ízlés szerint turbózhatjuk még kedvenc leveles zöldjeinkkel, zöldségeinkkel vagy akár olajos magvakkal is!