A francia forró csoki sötétebb és selymesebb, mint bármelyik kakaó

2021. december 20.
Ez a francia forrócsoki-recept garantáltan átsegít minket a sötét téli hónapokon, egy kis vigaszt és örömet csempészve minden szezonális depressziótól szenvedő szívébe az ízlelőbimbókon keresztül.

Megérdemlünk egy még finomabb és gazdagabb változatot a hagyományos forró csokoládéból az évnek ebben az időszakában. Persze nincs semmi baj azzal sem, ha valaki a hígabb és folyékonyabb állagot szereti, isteni italt lehet alkotni úgy is. Ha azonban különleges kényeztetésre vágyunk, válasszuk a francia forró csokit.

Nevezik iható vagy folyékony csokoládénak is, és általában kisebb adagokban szervírozzák és fogyasztják, mint a klasszikus forró csokit. Ez azt jelenti, hogy ha kipróbáljuk, inkább teás- vagy kapucsínóscsészét válasszunk mi is, ne a legnagyobb bögrénket. Tökéletes kiegészítője a francia forró csokoládé egy friss croissant-nak, ha nem akarjuk csak úgy magában kortyolgatni. 

francia-forro-csoki

A legfontosabb, hogy jó minőségű csokoládéból készítsük. Ne használjunk csokicseppeket, mivel ezek előállításához más adalékanyagokat is használnak, így a forró csokink kevésbé lesz intenzív. Miután felaprítottuk a csokoládét, hagyjunk néhány darabot a tálaláshoz is. Ha nem akarunk tejterméket használni a forró csokihoz, nyugodtan cseréljük le a teljes tejet növényi tejre és tejszínre. 

Hozzávalók:

1 ¼ teljes tej (vagy növényi tej)

110 gramm 60-70 %-os étcsokoládé finomra vágva

1-3 evőkanál barnacukor (opcionális)

⅛ teáskanál instant kávé (opcionális)

egy csipet só

tejszínhab felverve a díszítéshez

csokireszelék a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Egy kisebb lábosban melegítsük meg a tejet, de ne forraljuk.
  2. Adjuk hozzá a felaprított csokoládét, és keverjük addig, míg el nem olvad.
  3. Gyöngyöztessük 2-3 percig, míg be nem sűrűsödik. 
  4. Keverjük bele a cukrot, sót és kávéport.
  5. Ha a forró csoki túl sűrű az ízlésünknek, adjunk hozzá még egy kis tejet.
  6. Töltsük kis poharakba, tegyünk a tetejére tejszínhabot és csokiforgácsot.

Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash

Olvass tovább!