Pofonegyszerű, sajtkrémmel töltött csirke jó adag chilivel

2022. április 21. |

A sajtos csirkét is fel lehet dobni, ha kölcsönveszünk hozzá néhány izgalmas fűszert – ezúttal a mexikói konyha kedvenc csípőseit használjuk.

A sajtkrémes csirke talán nem hangzik túl izgalmasan, de érdemes kicsit felturbózni ezt az egyszerű alapreceptet. Az alábbi verzió különlegessége, hogy a sajtkrém mellé karakteres Monterey Jack sajtszelet is kerül a csirke belsejébe, de igazán a különleges fűszerek dobják fel. A nálunk is népszerű mexikói csípős paprika, a jalapeno egészen pikáns, magyar szájíznek talán szokatlan, de sokkal kifinomultabb csípősséget ad az ételnek, a chili és a füstölt paprika pedig tovább fokozzák az étel karakterét és melegségét. Ha van rá lehetőségünk, nagyon megéri kipróbálni a friss korianderrel és lime-mal való tálalást, ez még komplexebbé teszi a végső ízhatást.

csirkemell-recept-sajt-jalapeno-mexikoi

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 60 gramm jó minőségű krémsajt
  • 4 szelet Monterey Jack sajt (vagy más édeskésebb, félkemény sajt, például cheddar)
  • egy kisebb marék jalapeno paprika
  • 1 fej vöröshagyma szeletekre vágva
  • 1 tk. chilipor
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 1 tk. fokhagymapor
  • só és bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • friss koriander a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
  2. A csirkemelleket vízszintesen vágjuk el, és terítsük ki őket, mintha egy könyvet nyitnánk ki. A csirke egyik felét kenjük meg krémsajttal, majd rakjuk bele a Monterey Jack sajtot és egy pár szelet jalapenót! Hajtsuk rá vissza a csirke másik felét, majd kívülről dörzsöljük be a húst olívaolajjal!
  3. Egy kisebb tálban keverjük össze a chiliport, a paprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot, majd dörzsöljük be a töltött húsok minden oldalát!
  4. A csirkemelleket tegyük egy mélyebb falú tepsibe, szórjuk meg őket a maradék jalapenóval és felszeletelt hagymával, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd süssük a húsokat 20-25 percig.
  5. Friss korianderrel megszólva, lime-mal meglocsolva tálaljuk!

Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró