Gyors vacsora: mennyei tonhalkrém 5 perc alatt

2022. április 27.
Te is szereted az olyan pikk-pakk összedobható ételeket, amik nemcsak gyorsak, de finomak is? Na, ez a tonhalkrém pont ilyen!

Reggelire, ebédre és vacsorára is tökéletes, ha vendégeket vársz, de ha te kaptál meghívást, akkor is könnyen magaddal viheted ezt a mennyei tonhalkrémet, ami gyorsan megvan, és senki nem tud neki ellenállni azok közül, akik szeretik a halat. Íme a recept!

pirítós kenyér

Több oka is van annak, miért olyan klassz ez a recept, a sok közül az egyik, hogy remekül variálható: ha az alapváltozatot készíted el, akkor sem fog csalódást okozni, de ha tovább cifráznád, feldobhatod kisebb darabokra vágott olívabogyóval, kerülhet bele (vagy a tetejére!) frissen aprított petrezselyem vagy a szezonját élő medvehagyma. És ha nincs otthon tonhal vagy más hallal is kipróbálnád, készítheted kalciumban bővelkedő szardíniából is.

5 perces tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 240 g tonhalkonzerv lecsepegtetve
  • 240 g krémsajt
  • 1 kisebb fej lilahagyma finomra vágva
  • 1/2-1 citrom leve
  • Só és bors ízlés szerint

tonhalkrém és pirítós kenyér

Így készül:

  1. A sok egészséges összetevőt rejtő halat egy tálba tesszük, és villával összetörjük.
  2. Két-három részletben összedolgozzuk a sajtkrémmel, sózzuk és borsozzuk.
  3. Tovább keverjük, közben hozzáadjuk a citrom levét, vigyázva, hogy mag ne pottyanjon bele. Érdemes ezt is több részletben hozzáadni és kóstolgatni, nehogy túl sok legyen!
  4. Végül a felaprított hagymát is beleforgatjuk, illetve ha tennénk bele zöldfűszereket, azoknak is most jött el az ideje.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?