Ketchupos jégkrém – Senki sem kérte, mégis itt van

2022. július 06.
Akár szeretjük, akár nem, azt nem tagadhatjuk, hogy a ketchup mindenütt ott van. Ha eddig azt hittük, hogy csak a sült krumpli vagy a virsli mellé illik, ideje felülbírálni az előítéleteinket, és megbarátkozni a gondolattal: akár édesség is lehet a ketchupból.

Kanadából indult a jegesketchup-őrület. Hasonlóan bármelyik popsicle-höz, a ketchupos változatban is tulajdonképpen gyümölcsöt és cukrot kombinálnak. Csak éppen itt a gyümölcs a savanykás paradicsom, ami remekül passzol az édeshez, felvillantva egy leheletnyi sósságot is, hogy tökéletes legyen az ízkavalkád. 

ketchup-jegkrem

A bátor ketchuprajongók egyszerűen elkészíthetik az izgalmas jégkrémet. 750 ml paradicsomlé, 1 liter ketchup és 2 teáskanál csípős szósz kell 6 adag popsicle-höz. Keverjük össze a hozzávalókat, töltsük a jégkrémformákba, és tegyük a fagyasztóba legalább 8 órára.

A kétkedőknek pedig itt egy utolsó érv, ami meggyőzheti őket arról, hogy lehet a ketchup is desszert: a paradicsom valójában gyümölcs, nem zöldség. Ha banánból lehet fagylalt, miért ne lehetne paradicsomból is?!

Forrás: Food & Wine Fotó: Getty Images

Olvass tovább!