A magyarok főleg tölteléket, az olaszok leginkább arancinit készítenek a megmaradt rizsből, de ha mi valami sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ugyanakkor hasonlóan finom fogásra vágynánk, próbáljuk ki ezt a sós rizsmuffint. A recept előnye, hogy nagyon jól személyre szabható és változatosan fogyasztható: tápláló uzsonna lehet a gyerekeknek, de egy fejedelmi brunch főszerepét is megérdemli, sőt, némi kiegészítéssel még egy könnyű nyári ebédnek vagy vacsorának is szuper választás. Az egészség jegyében az alábbi recept barna rizst használ, de nyugodtan használjunk fel hozzá bármilyen megmaradt rizst – persze az is érthető, ha csak a muffinok kedvéért főzünk ki egy keveset.
Itt a brokkoli és egy jó adag cheddar sajt bevált kombinációja kerül a rizs mellé, de nyugodtan variáljuk kedvenc zöldségeinkkel – azért a sajtot semmiképpen ne hagyjuk ki belőle, egyrészt az íze miatt, másrészt azért, mert a tojás mellett ez is „kötőanyagként” szolgál. Az elkészítése tényleg pofonegyszerű, a végeredmény pedig egyszerre izgalmas és ízletes – tényleg megéri kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1/3 csésze brokkoli apróra vágva
- 1 és 1/4 csésze főtt barna rizs
- 1 nagy tojás
- 1/4 teáskanál fokhagymapor
- 1/3 csésze reszelt cheddar sajt
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra és készítsünk elő egy 6 db-os muffinformát!
- Egy közepes tálban keverjük össze az összes alapanyagot, majd töltsük be a keveréket a muffinformákba! Süssük a muffinokat 25 percig, amíg összeállnak, majd hagyjuk 5 percet hűlni tálalás előtt. Kínáljuk magában vagy tartalmasabb salátával együtt!
Forrás: Inspiralized Fotó: Getty Images