Nincs olyan, hogy túl idős vagy egy retró Barbie tortához – Recepttel!

2023. július 29.
A Barbie film eszedbe juttatta kedvenc gyerekkori születésnapi sütidet, a Barbie tortát? Ne gondold, hogy most már túl öreg vagy hozzá! Ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni otthon is, mint gondolnád.
retró Barbie baba torta recept
  • A retró Barbie torta igazi álomsütemény, nem csak születésnapra.
  • Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk.
  • A lényeg, hogy legyen otthon elég sok rózsaszín ételfesték.

Az új Barbie film rengeteg gyerekkori emléket hozott elő a harmincas-negyvenes generációból. A nosztalgia vizein evezve boldogan vetjük bele magunkat a babarózsaszín lakberendezésbe, festünk Barbie francia manikűrt és persze eszünkbe jutott a baba torta is. 

Nem tudtunk elképzelni szebbet gyerekkori szülinapokon, mint a – ma már retrónak számító – Barbie tortát, ahol a sütemény adta a baba hatalmas, szépen feldíszített szoknyáját.

Nem kell mentegetőznünk vagy jó alkalmat keresnünk, ha úgy érezzük most azonnal szeretnénk még egyszer átélni azt a gyermeki örömet, amit egy baba torta adhat. Nincs olyan, hogy túl idősek vagyunk hozzá. Ráadásul sokkal könnyebb elkészíteni otthon is a Barbie tortát, mint gondolnánk. 

Mi a trükk a Barbie torta készítésénél?

Ahogy a TikTokra feltöltött videón is látszik, az a lényeg, hogy a három kerek piskótatészta közül legyen egy nagyobb, egy közepes és egy kisebb átmérőjű. Ezek bármilyen tésztából lehetnek, amilyet csak szeretnénk. A kedvenc süteményreceptünket nyugodtan adaptálhatjuk a Barbie tortához. Ugyanez a helyzet a krémmel is.

@lovliecakes

Nostalgic BARBIE cake! Did you have one when you were little? #barbie #barbiecake #cake #cakedecorating #cakeart #cakeboss #turorial

♬ original sound – Lovliecakes

Nincs szükség speciális eszközökre sem. A díszítéshez egy habzsák és az ahhoz tartozó különböző fejek hasznosak lehetnek. De ezek híján egy zacskó segítségével is feldíszíthetjük Barbie süteményszoknyáját.

Hozzávalók a Barbie tortához:

  • tortatészta a kedvenc süteményalapunkkal (itt mutatunk egy nagyon jó piskótareceptet)
  • a kedvenc tortabevonatunk (itt válogathatsz a tortabevonó receptek közül, amelyik szimpatikus)
  • rózsaszín ételfesték
  • cukorkák, ehető gyöngyök a díszítéshez

Elkészítése:

  1. Készítsük el a tortalapokat a kívánt süteményrecept alapján.
  2. A krémhez keverjük ki a hozzávalókat a kedvenc receptünknek megfelelően.
  3. Adjuk hozzá a rózsaszín ételfestéket. Többféle rózsaszínt is kikeverhetünk, attól függ, mennyi ételfestéket adunk a krémhez. 
  4. Vájjuk ki a három különböző mérető tortalap közepét egy pohár segítségével, mindegyiket pont középen.
  5. Tegyük legalulra a legnagyobb lapot, kenjük meg krémmel, illesszük rá a középsőt, majd ezt is krémezzük meg és zárjuk a felső lappal.
  6. A sütemény a Barbie csípőjéig érjen. Helyezzük a babát a lyukba, majd kezdjük el kidíszíteni a torta külsejét, azaz a szoknyát.
  7. Többféle rózsaszínnel olyan mintát alkossunk, amilyet szeretnénk. Kiegészíthetjük cukorkákkal, ehető gyöngyökkel a végeredményt.
  8. Tegyük hűtőbe a tortát 1-2 órára.

Fotó: Unsplash