Martha Stewart sült krumplija finomabb, mint bármi, amit eddig kóstoltál

2023. október 12.
Egy izgalmas csavarral olyan finom sült krumplit készíthetünk, ami után az egész család megnyalja mind a tíz ujját. Martha Stewart tudott még újat mutatni krumplifronton.
Martha Stewart sült krumpli
  • Nem csak finom, de nagyon egyszerű is elkészíteni Martha Stewart héjában sült krumpliját.
  • Nem csak azon múlik, hogyan sütjük, de az is fontos, milyen krumplit használunk hozzá.
  • Ez a sült krumpli a legjobb példa arra, hogy a legegyszerűbb étel is lehet a legfinomabb.

Martha Stewart kétségtelenül a koronázatlan királynője annak, hogyan idézzünk elő nagy változást egészen apró dolgokkal. Receptjeivel még azok is boldogulnak, akik egyébként nem túl gyakorlott szakácsok. 

Ezúttal a sült krumplit emelte egészen új magasságokba a tévés szakács és receptkönyvszerző. A tökéletes héjában sült krumpli titka, milyen fajtát használunk hozzá.

Milyen a jó krumpli, ha sütni akarjuk?

A sárga húsú, vékony, világos héjú burgonya a legjobb Martha Stewart szerint a sült krumplihoz

A sárga húsú, vékony, világos héjú burgonya a legjobb Martha Stewart szerint a sült krumplihoz

Általában a nagyobb, fehér húsú és sötét héjú krumplit használjuk, amikor héjában sült krumplit készítünk. Martha Stewart viszont ahelyett, hogy fűszerekkel vagy bármilyen más egzotikus hozzávalóval bolondította volna meg ezt a végtelenül egyszerű őszi fogást, csak csavart egyet az alapanyagon.

A sárga húsú, apróbb szemű, vékony, világos héjú burgonyafajtával, például Karlenával, Solarával vagy Tomensával érdemes inkább héjában sült krumplit készíteni, ahogy Martha Stewart javasolja. 

Miért jobb az apró, sárga krumpli sütéshez?

Mivel vékonyabb a héja, isteni ropogóssá válik a sütőben. Már csak ezért is megéri követni Martha Stewart tanácsát, ami a sült krumplit illeti. 165 fokon nagyjából 90 perc alatt készül el a héjában sült krumpli. Ezután falatka méretűre aprítva tálaljuk a héjában sült krumplit.

Azért is fontos, hogy alacsonyabb hőfokon süssük, mert így a burgonya belseje még krémesebb és édesebb lesz. Így a sült krumplink egyszerre lesz ropogós kívül és omlós belül. Pont, ahogy szeretjük.

Forrás: The Kitchn, fotó: Unsplash