- A liszt nélküli palacsinta nem csak sokkal egészségesebb, de zamatosabb is a hagyományosnál.
- Ráadásul csak két összetevő kell hozzá, hogy villámgyorsan finom liszt nélküli palacsintát süssünk.
- Mutatjuk a liszt nélküli palacsinta receptjét!
A palacsintát mindenki szereti, legyen szó felnőttről vagy gyerekről. Valljuk be, hiába finom, a palacsinta nem a legegészségesebb étel. Nincs benne rost, rengeteg lisztet és cukrot tartalmaz, így a vércukorszintünk szempontjából nem túl ideális ennivaló, ráadásul könnyen válthat ki székrekedést, ha hajlamosak vagyunk rá.
Jó hír, hogy a nagy mennyiségű liszt nélkül is készíthetünk palacsintát, ami sokkal több tápanyagot tartalmaz, ráadásul ugyanolyan finom és ízletes, amit ráadásul gluténintoleranciában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatnak.
Ez a liszt nélküli palacsinta receptje
Az alábbi összetevőkkel attól függően, mekkora palacsintákat sütünk, nagyjából hat főre elegendő liszt nélküli palacsintát készíthetünk.
Hozzávalók a liszt nélküli palacsintához:
- 2 tojás
- 1 érett banán
- 1 csipet fahéj, vanília (ha szeretnénk)
A liszt nélküli palacsinta elkészítése:
- Egy tálban törjük össze a banánt annyira, hogy ne maradjanak benne csomók, teljesen sima legyen.
- Adjuk hozzá a tojásokat, majd habverővel verjük fel, hogy teljesen egyenletes keveréket kapjunk.
- Keverjük hozzá a liszt nélküli palacsintatésztához a fahéjat, vaníliát, ha szeretnénk.
- Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd a közepére tegyünk egy kis vajat vagy növényi olajat.
- A forró serpenyőbe kanalazzunk a liszt nélküli palacsinta tésztájából, majd forgassuk a serpenyőt, hogy kerek alakzatot kapjunk a kívánt méretben.
- Süssük a liszt nélküli palacsinta mindkét oldalát 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.
- Tálaljuk melegen a kedvenc palacsintafeltétjeinkkel.
Forrás: Marie Claire Spain, fotó: Unsplash