A 6 leghiszékenyebb csillagjegy, akiket gyakran becsapnak

2020. szeptember 08.
A hiszékenységet és naivitást gyakran tekintjük rossz tulajdonságnak, pedig a nyitottság és a jó dolgokba vetett hit sok problémán és nehézségen átlendítheti az embert. Nem minden csillagjegy hajlamos egyformán a hiszékenységre, és mindenkinél máshogy mutatkozhat meg a gyanútlanság és a másokba vetett hit.

Senki sem szereti, ha bolondot csinálnak belőle. A nyitottság és a bizalom fontos dolog, ám nem árt megtalálni az egyensúlyt, és okosan közelíteni másokhoz. Még a leghiszékenyebb csillagjegyek is jobb, ha résen vannak, és nem hisznek el mindent, amit mások mondanak – akkor sem, ha mindennél jobban szeretnék, ha úgy lenne. Nem szégyen ellenőrizni a mások által mondottak igazságtartalmát, megbizonyosodni a tényekről. De melyik csillagjegyek a leghajlamosabbak a hiszékenységre?

1. Halak (február 19. – március 20.)

A csillagjegy szülöttei minden egyes alkalommal megfogadják, hogy legközelebb nem hagyják, hogy bolondot csináljanak belőlük, ám valahogy mégsem sikerül tanulniuk a leckéből, és gyakran adnak lehetőséget másoknak arra, hogy újra és újra manipulálják őket. A Halak jegyűek nagyon érzékeny, sőt, túlérzékeny emberek, akiknek jó megérzései vannak, így csupán hallgatniuk kellene a belső hangra. Ám idealista személyiségük mindig a legjobbat feltételezi másokról, így nem tűnik fel nekik az ártó szándék sem. A csillagjegy szülötteinek meg kell tanulniuk bízni a megérzéseikben, és figyelni a jelekre. A testbeszédre, arckifejezésekre és a mások hanglejtésére – ezekből ugyanis kiderül, mik a valódi szándékai a velük szemben álló személynek. Az érzelmi biztonságuk érdekében a Halak legyenek kissé bizalmatlanabb, különösen ha úgy érzi, ellentmondás feszül az elhangzott szavak és a tettek között.

2. Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

Az egyik legkedvesebb és legjoviálisabb csillagjegy a Mérleg, ami egyrészt nagyszerű, másrészt viszont sokan kihasználják ezt. A Mérlegeknek nem árt jobban odafigyelni arra, ami körülöttük zajlik, ne bízzák magukat teljesen másokra. Saját lelki békéjük érdekében fontos, hogy bölcsen tekintsenek mások tetteire, hogy ne kövessék el újra és újra ugyanazt a hibát. Sőt, érdemes mások hibáiból is tanulniuk, nem szabad hiszékenynek lenniük, és azt gondolni, hogy velük nem fordulhat elő, hogy átverik őket.

3. Kos (március 21. – április 19.)

A Kosok különösen akkor hiszékenyek, ha szerelmesek. Akarnak hinni a kapcsolatban, az érzésekben – akkor is, ha körülöttük mindenki óvatosságra inti őket. Ám önfejűségük és elsöprő energiájuk miatt hajlamosak figyelmen kívül hagyni minden olyan jelet, ami veszélyre figyelmezeteti őket, és azt mondja, hogy ez a kapcsolat túl szép, hogy igaz legyen. Ha a csillagjegy szülöttei egyszer elhatározták magukat, akkor teljes gőzzel mennek előre, hiába minden bizonyíték, ami azt támasztja alá, hogy nem minden az, aminek látszik. A Kosok ilyenkor nem gondolkoznak, mielőtt cselekednének, ezért olyan könnyű megvezetni őket, ha szerelmesek.

Olvastad már?

4. Nyilas (november 22. – december 21.)

Ragyogó elmék, ám hajlamosak a naivitásra, főleg, ha utazásról van szó. A Nyilasok úgy gondolják, hogy az emberek barátságosak és jó szándékkal fordulnak feléjük, és a legtöbb esetben ez így is van. Ám a spontán adódó utazási lehetőségek előtt általában elfeledkeznek arról, hogy nem árt alaposabban utána nézni a részleteknek, szokásoknak. Hisznek a taxisofőrnek, aki azt mondja, hogy extradíjat kell fizetni érte, ha a hegyen át akarnak menni, vagy amikor azt állítják nekik, hogy egy hely biztonságosabb, mint amilyen valójában. A csillagjegy szülötteinek nem szabad hagyni, hogy elsodorja őket az utazás eufóriája, akkor is fel kell térképezniük a körülményeket, ha erre kevés idejük van indulás előtt.

5. Rák (június 21. – július 22.)

Számos olyan helyzet van, ami különösen sérülékennyé és hiszékennyé teszi a Rákokat. Egy csúnya szakítás vagy veszekedés, betegség, költözés vagy egy szerettük halála annyira letaglózhatja őket, hogy bárkiben hajlamosak lesznek megbízni. A csillagjegy szülöttei ugyanis mindennél jobban szeretnék, hogy az emberek mellettük legyenek, támogassák őket érzelmileg. Ők így tennének, ezért azt gondolják, hogy mások is így közelítenek feléjük.

6. Bak (december 22. – január 19.)

Ha azt gondolnánk, hogy egy olyan praktikus gondolkodású és két lábbal a földön járó csillagjegyet, mint a Bak, nem lehet átverni, tévedünk. A csillagjegy szülöttei mindenkiről a legjobbat akarják feltételezni, ezért időről időre azon kapják magukat, hogy ismét bolondot csináltak belőlük, kihasználták őket. A jó hír viszont, hogy a Bakok tanulnak a hibáikból, és ha egyszer megtörtént, legközelebb nem hagyják, hogy átverjék őket. Nehezen állnak ugyan ellen az ígéreteknek, ám ha valaki eljátszotta a bizalmukat, valószínűleg legközelebb már nem lesznek hiszékenyek.

Olvass tovább!

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash