Ilyen a Rák kapcsolata a többi csillagjeggyel

2021. július 26.
A Rák csillagjegy Víz elemű, igazán érzelmes és érzékeny, sokszor talán túlzottan is. Ha valaki megbántja, rögvest hátrálni kezd, és a mélyebb sebeket hosszú-hosszú időn át képes gyógyítgatni.

A Rák csillagjegy uralkodó bolygója a Hold, ami a tulajdonságait is meghatározza. Igazi hangulatember, ennek ellenére ritkán hallani, hogy bárki is nehezen elviselhetőnek titulálná a Rákot, mert ezt leszámítva kedves, figyelmes, gondoskodó típus. Könnyen ráhangolódik másokra, empatikus és segítőkész – ha valaki bajba kerül, garantáltan számíthat ennek a csupaszív csillagjegynek a támogatására.

Velük alkot szuper párost a Rák csillagjegy

A Rák és a Kos kapcsolata nem mindig zökkenőmentes: a határozott Kos sokszor megpróbálja irányítani a Rákot, amit ő csak ideig-óráig enged. Ráadásul a Kos sokszor meggondolatlan és tapintatlan, amivel akaratlanul is megsebezheti a finomlelkű Rákot.

A Rák és a Bika párosa már jóval ígéretesebb, mindketten nagyon alkalmazkodók és együttműködők, aminek eredményeképp könnyen összecsiszolódhatnak, ha működik közöttük a kémia. A Bika segít a Ráknak, hogy ne rugaszkodjon el túlzottan a valóságtól, a Rák pedig képes oldani a Bika merevségét.

A Rák és az Ikrek két külön bolygón él, a Rák mély érzésű, lelkizős, múlton rágódó típus, míg az Ikrek felületesebb, spontán és elképesztően laza csillagjegy. Ráadásul a Rák számára kiemelten fontos az elköteleződés, míg az Ikrek inkább szabadságpárti, aki igényli a függetlenséget.

A Rák és egy másik Rák könnyen megtalálja az összhangot, fennáll azonban a veszélye annak, hogy hagyják eluralkodni a melankóliát, a múlton gyötrődést, ami semmiképp sem viszi előre a kapcsolatot. A Ráknak inkább egy olyan határozottabb társra lenne szüksége, aki időnként visszahúzza a realitás talajára.

A Rák és az Oroszlán a Víz és a Tűz képviselői, emiatt sok lehet közöttük az ellentét. Ez persze nem jelenti azt, hogy reménytelen párost alkotnak, az azonban biztos, hogy hosszabb tanulási folyamatra van szükségük, hogy szót értsenek egymással. Esélyes, hogy a határozott Oroszlán megeszi reggelire a Rákot.

A Rák és a Szűz között nehezen alakul ki az összhang, de ezen nincs is mit csodálkozni: a Rák álmodozó, kreatív, élénk fantáziával megáldott, érzékeny és intuitív, míg a Szűz két lábbal áll a földön, precíz, és fontos számára, hogy minden a terv szerint alakuljon. 

A Rák és a Mérleg egészen hasonlít egymásra, így könnyen alakítanak ki harmonikus kapcsolatot. Megegyezik az értékrendjük, az érdeklődési körük, ami ígéretes alapja lehet egy gyümölcsöző viszonynak. Ha a szenvedély is fellobban köztük, lesz okuk pezsgőt bontani.

A Rák és a Skorpió jó eséllyel alakít ki remek kapcsolatot, mindketten lelkesednek a másikért: a Rákot rabul ejti a Skorpió kisugárzása, titokzatossága, míg a Skorpió imádja a Rák érzékenységét, szelídségét. Jól kiegészítik egymást, és mivel mindketten Víz eleműek, szavak nélkül is értik egymást.

Velük alkot szuper párost a Rák csillagjegy

A Rák és a Nyilas párosa sokak szerint hiába reménykedik a hosszú távú boldogságban, mert a Víz elemű Rák könnyen kioltja a Nyilasban lobogó tüzet, a gyakorlat azonban erre gyakran rácáfol. Megeshet, hogy a Rák háttérbe szorítva érzi magát a Nyilas függetlenségi törekvései miatt, de ha ezen átlendülnek, sokat tanulhatnak egymástól.

A Rák és a Bak már nehezebb eset, számos akadálya lehet annak, hogy szót értsenek egymással. A Rák szárnyaló fantáziájával a Bak egyszerűen képtelen lépést tartani, és azzal sem tud mit kezdeni, hogy a Rák számára kiemelten fontos az érzelmek kifejezése, mély megélése.

A Rák és a Vízöntő egyformán érzékeny, kreatív és művészi beállítottságú, érzelmi téren azonban falakba ütközhetnek, amikor egymáshoz közelednek. A Rák számára fontos az összetartozás, az elköteleződés, a Vízöntő viszont egyáltalán nem szereti lekötni magát.

A Rák és a Halak kapcsolata igazán különleges lehet, mindketten mélyérzésűek és érzékenyek. Szinte képesek egymás gondolataiban olvasni, ráadásul nemcsak az érzelmek terén kivételes az összhang közöttük, hanem akkor is, ha együtt dolgoznak, mert felelősségteljesek és . 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?