Velük jön ki legjobban egy Szűz – szerelemben, munkában, barátságban

2021. augusztus 17.
A Szűz precíz és rendszerető csillagjegy, aki semmit nem szeret a véletlenre bízni. Ami a szívén, az a száján, sok esetben kíméletlenül őszinte, ez pedig nem tetszik mindenkinek. Kik azok, akik mindezek ellenére nagyon is egy húron pendülnek a Szűz szülöttekkel?

Ahogy minden csillagjegynek, a Szűznek is megvannak a legfőbb szövetségesei: azok, akikkel remekül tud együttműködni a munkában, akikkel csodásan érzi magát a szerelemben, és akikkel biztos alapokon nyugvó barátságot szőhet. Kik illenek legjobban ehhez a szerethető csillagjegyhez a horoszkóp szerint?

Kikkel jön ki jól a Szűz csillagjegy?

A Szűz és a szerelem

A kissé hűvősnek és racionálisnak tartott Szűznek jó társa lehet a Bak, akivel sok közös vonása van. Biztos, hogy nem kell attól tartaniuk, hogy összekapnak az anyagiakon, vagy mert szalad a lakás: mindketten okosan bánnak a pénzzel, és a környezetükre is nagyon adnak. Egy Bika mellett is boldogságra lelhet egy Szűz, hiszen nem kell mellette meggondolatlan lépésektől, hűtlenségtől tartani. Ideális társa lehet az önzetlen Halak és a Mérleg is, mindketten érzelmesebbek a Szűznél, ezért egy új világba vezethetik be, és talán még arra is ráveszik, hogy gyakrabban hallgasson a szívére az eszénél.

A Szűz számára fontos a kiszámíthatóság, az állandóság és a viszonylagos nyugalom, ezért nem mindig végződik jól, ha egy örök gyerek Ikrek vagy egy Vízöntő rabolja el a szívét. Bár a titokzatos és szenvedélyes Skorpió vonzereje a Szüzet is könnyen magával ragadja, szeszélyessége és féltékenysége legalább ennyire könnyen ki is ábrándíthatja.

A Szűz és a munkakapcsolatok

A Szűz egy másik Szűzzel nagyon jól működik együtt a munkában, szinte szavak nélkül is értik egymást, mindketten precízek és igényesek, sosem adnak ki félmunkát a kezükből. Bár a Rák figyelme időnként kissé elkalandozik, a Szűzzel jól kiegészítik egymást, és nagyszerű dolgokat hozhatnak létre. Ahogy a szerelemben, a munkában is jó társa lehet a Szűznek a Bak, aki racionális gondolkodásával és gyakorlatiasságával könnyen meggyőzi a Szüzet arról, hogy összeillenek.

Az Ikrek felszínessége, a Vízöntő túlzott szabadságvágya nehezen fér össze a Szűz értékrendjével, akárcsak a céltudatos Kos munkamorálja: a Szűz nem nézi jó szemmel azokat, akik fittyet hánynak a szabályokra, sokszor cselekszenek meggondolatlanul és dühbe gurulnak, ha valami nem úgy történik, ahogy ők elképzelték.

Kikkel jön ki jól a Szűz csillagjegy?

A Szűz és a barátság

A Szűz számára a barátságban is kiemelten fontos az elkötelezettség, a hűség és a stabilitás, sosem vágyik felszínes ismeretségekre, az érdekbarátságokat pedig végképp nem állhatja. Jól kiegészítik egymást a Bikával, akinek nagyon hasonlóak az elvárásai az ideális baráttal szemben. Első hallásra talán furcsa, mégis igaz, hogy a barátságban jól kijöhet egymással a Szűz és az Ikrek, főleg akkor, ha a Szűznek tanácsra van szüksége szívügyek terén.

A Nyilas és a Szűz barátsága csak ritkán hosszú életű: kritikus megjegyzéseivel a Szűz könnyen vérig sértheti a Nyilast, aki viszont örök optimizmusával és nyughatatlanságával teheti próbára a Szűz türelmét.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?